Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Οικουμενικός Πατριάρχης: Μηδενική ανοχή στην αδικία και σε οποιαδήποτε μορφή και πρακτική διακρίσεων
[Ζούγκλα]: Οικουμενικός Πατριάρχης: Μηδενική ανοχή στην αδικία και σε οποιαδήποτε μορφή και πρακτική διακρίσεων

[Ζούγκλα]: Οικουμενικός Πατριάρχης: Μηδενική ανοχή στην αδικία και σε οποιαδήποτε μορφή και πρακτική διακρίσεων

«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχει χρώμα, φύλο, ηλικία, εθνότητα ή θρησκεία. Ο κάθε άνθρωπος έχει την ίδια αξία και επομένως ο σεβασμός και η ίση μεταχείριση προς κάθε άνθρωπο πρέπει να παρέχεται κάθε στιγμή και σε κάθε μέρος», επισημαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τους συνέδρους της 7ης ετήσιας διαθρησκειακής συνάντησης «G20 Interfaith Forum», που φέτος φιλοξενείται από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και η οποία, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Στο μήνυμά του, ο Παναγιώτατος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους φιλοξενούντες τη διοργάνωση, αλλά και την ικανοποίησή του, γιατί και πάλι στα θέματα συζήτησης της διάσκεψης στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 500 σύνεδροι, θρησκευτικοί ηγέτες, κυβερνητικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες της κοινωνίας των πολιτών, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

«Το έτος 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για πολλούς ανθρώπους λόγω του κορωνοϊού. Είμαστε πολύ λυπημένοι που βλέπουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι αυτή η νέα κατάσταση έχει διευρύνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, έχει επιβαρύνει τις υπηρεσίες παροχής υγειονομικής περίθαλψης και έχει δυσχεράνει την πρόσβαση πολλών συνανθρώπων μας στα απαραίτητα αγαθά της τροφής, του νερού και της στέγης.

Έχουμε επίσης γίνει μάρτυρες, για άλλη μία φορά, του γεγονότος ότι πολλοί μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο χάνουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο Θάλασσα και υφίστανται πολλές δοκιμασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!