Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Η επίσκεψη Πομπέο με τα “μάτια” έξι φορέων της Θεσσαλονίκης
[Ζούγκλα]: Η επίσκεψη Πομπέο με τα “μάτια” έξι φορέων της Θεσσαλονίκης

[Ζούγκλα]: Η επίσκεψη Πομπέο με τα “μάτια” έξι φορέων της Θεσσαλονίκης

Σημαντικά οφέλη για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, σε επίπεδο τόσο συμβολισμών, όσο και ουσίας, σηματοδοτεί η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη, καθώς αυξάνει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα της περιοχής, αναδεικνύοντας όμως ταυτόχρονα την ανάγκη για ταχείες παρεμβάσεις, που θα επιτρέψουν να κεφαλαιοποιηθεί το θετικό κλίμα και να αξιοποιηθεί η ευκαιρία.

Στην εκτίμηση αυτή συγκλίνουν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών (και όχι μόνο) φορέων της Βόρειας Ελλάδας, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνοντας τον απολογισμό της επίσκεψης Πομπέο.

Αθ.Σαββάκης (ΣΒΕ): Η επίσκεψη Πομπέο έστρεψε τα «φώτα» στη Θεσσαλονίκη, αλλά τώρα χρειάζεται σκληρή δουλειά

Την εκτίμηση ότι η επίσκεψη Πομπέο στη Θεσσαλονίκη «εισφέρει τα μέγιστα στη στροφή του παγκόσμιου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στην πόλη, την οικονομική και γεωστρατηγική της σημασία και τις προοπτικές ανάπτυξής της» διατυπώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης. Επισημαίνει δε, πως το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει τώρα είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση -από επιχειρήσεις της Β.Ελλάδας- της διμερούς συμφωνίας επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας, που υπεγράφη χθες, στη Θεσσαλονίκη.

Για το λόγο αυτό, προσθέτει, ο ΣΒΕ θα συνεργαστεί στενά με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση της συνεργασίας και να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τις επιχειρήσεις της Β.Ελλάδας, αλλά και της χώρας γενικότερα. «Στον κατάλογο των επιχειρήσεων- μελών του ΣΒΕ περιλαμβάνονται όλες οι μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα το Βορειοελλαδικό Τόξο, οι οποίες καταρχήν μπορούν να ωφεληθούν από την εν λόγω συμφωνία. Επίσης, πλήθος δυναμικών καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής και της ελληνικής περιφέρειας είναι δυνατόν κι αυτές με τη σειρά τους να ενταχθούν σε αμερικανικά δίκτυα μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, κι έτσι να ενισχύσουν ταχύτατα το διεθνές τους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» υπογραμμίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!