Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: HRW: Οι ρωσικές και συριακές επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Ιντλίμπ αποτελούν εγκλήματα πολέμου
[Ζούγκλα]: HRW: Οι ρωσικές και συριακές επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Ιντλίμπ αποτελούν εγκλήματα πολέμου

[Ζούγκλα]: HRW: Οι ρωσικές και συριακές επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Ιντλίμπ αποτελούν εγκλήματα πολέμου

Οι βομβαρδισμοί πολιτικών στόχων από τον συριακό και τον ρωσικό στρατό στη διάρκεια της επιχείρησής τους εναντίον του τελευταίου προπυργίου των Σύρων ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ, ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατήγγειλε την Πέμπτη το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) με έδρα τις ΗΠΑ.

Σε έκθεσή του που εκτείνεται σε 167 σελίδες και έχει τίτλο: “ Στοχοθετώντας τη ζωή στην Ιντλίμπ”, το HRW εξετάζει μέσω εκατοντάδων φωτογραφιών και δορυφορικών εικόνων 46 αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις εναντίον πολιτικών υποδομών στην επαρχία αυτή, τον έλεγχο της οποίας δεν έχει ανακτήσει ακόμη η Δαμασκός, το διάστημα από τον Απρίλιο του 2019 ως τον Μάρτιο του 2020, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 224 άμαχοι.

Οι επιθέσεις αυτές “ είναι προφανώς εγκλήματα πολέμου και ενδέχεται να αποτελούν και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, καταγγέλλει το HRW.

“ Τα πλήγματα του ρωσοσυριακού συνασπισμού εναντίον νοσοκομείων, σχολείων και αγορών στην Ιντλίμπ μαρτυρούν μια κατάφωρη περιφρόνηση για τη ζωή των αμάχων”, επεσήμανε ο Κένεθ Ροθ διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

“ Οι επαναλαμβανόμενες παράνομες επιθέσεις φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας σκόπιμης, στρατιωτικής στρατηγικής με στόχο να καταστραφούν οι πολιτικές υποδομές και να εκδιωχθεί ο πληθυσμός, ώστε η συριακή κυβέρνηση να μπορέσει να ανακαταλάβει πιο εύκολα τον έλεγχο” της περιοχής, πρόσθεσε.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ιντλίμπ, του τελευταίου προπυργίου των Σύρων ανταρτών, όπου ζουν τρία εκατομμύρια άνθρωποι, έχει αναγκάσει σχεδόν το ένα τρίτο εξ αυτών να εγκαταλείψουν την περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!