Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Guo Wengui: Τόσο αντι-Κινέζος που ακόμα και το αμερικανικό κατεστημένο δεν μπορεί να τον αντέξει
[Ζούγκλα]: Guo Wengui: Τόσο αντι-Κινέζος που ακόμα και το αμερικανικό κατεστημένο δεν μπορεί να τον αντέξει

[Ζούγκλα]: Guo Wengui: Τόσο αντι-Κινέζος που ακόμα και το αμερικανικό κατεστημένο δεν μπορεί να τον αντέξει

Υπάρχουν μερικές πολύ σπάνιες περιπτώσεις, κατά τις οποίες, αν θέλει κάποιος να έρθει πιο κοντά στην αλήθεια για ορισμένα θέματα, είναι προτιμότερο να διαβάσει τον βρετανικό συντηρητικό, δεξιό τύπο, όπως The Economist ή Telegraph, απ΄ ό,τι τα φιλελεύθερα φύλλα, όπως The Independent ή Guardian.

Ο Economist είναι εξαιρετικά προκατειλημμένος. Είναι υπερβολικά συντηρητικός, αντι-ρωσικός, αντι-κινεζικός, ψυχροπολεμικός και σφόδρα αντι-κομμουνιστικός. Ωστόσο διαθέτει κάποια όρια, τα οποία τα θεωρούμενα φιλελεύθερα media έχουν ήδη χάσει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ δεν συγχωρεί περιπτώσεις που θεωρεί ότι χαρακτηρίζονται από «κακούς τρόπους» και αφήνουν «κακή γεύση».

Πρόσφατα, το «συνεχιζόμενο έπος» με πρωταγωνιστές ένα διαβόητο ακροδεξιό ζευγάρι, τους Guo Wengui και Steve Bannon, έλαβε ασυνήθιστα σκληρές αλλά ειλικρινείς κριτικές από το Economist, σε αντίθεση με όλες τις μεγάλες βρετανικές φιλελεύθερες εφημερίδες, οι οποίες ήταν απασχολημένες με τα κινεζορωσικά.

Σε πρόσφατες εκδόσεις του (29 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου 2020), ο Economist επιτέθηκε έντονα στον στενό σύμμαχο του Steve Bannon και «μονομάχο» κατά του Πεκίνου, τον Guo Wengui.

Περιττό να ειπωθεί πως ουδείς στην Κίνα φάνηκε να εντυπωσιάζεται, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κ. Guo Wengui καταζητείται εκεί λόγω διάφορων κατηγοριών που εκκρεμούν εις βάρος τους και οι οποίες περιλαμβάνουν από σεξουαλική επίθεση μέχρι και δωροδοκία.

Η Κίνα τα πάει πολύ καλά, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και περιβαλλοντικά, ενώ οι περισσότεροι Κινέζοι φαίνονται να είναι ικανοποιημένοι με το πολιτικό σύστημα. Ωστόσο η φράση «Η Νέα Ομοσπονδιακή Πολιτεία της Κίνας» δεν είναι για τους Κινέζους πολίτες κάτι άξιο θαυμασμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!