Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: FT: Το μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων από τη Σαουδική Αραβία επηρεάζει μεγάλες αλυσίδες ρούχων
[Ζούγκλα]: FT: Το μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων από τη Σαουδική Αραβία επηρεάζει μεγάλες αλυσίδες ρούχων

[Ζούγκλα]: FT: Το μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων από τη Σαουδική Αραβία επηρεάζει μεγάλες αλυσίδες ρούχων

Η de facto απαγόρευση των τουρκικών προϊόντων από τη Σαουδική Αραβία έπληξε τις διεθνείς εταιρείες μόδας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times.

Η Σαουδική Αραβία «απαγόρευσε όλες τις εισαγωγές προϊόντων που κατασκευάζονται στην Τουρκία» δήλωσε υπάλληλος του ομίλου ένδυσης Mango στους Τούρκους προμηθευτές σε ένα email που επικαλούνται οι Financial Times.

Η ισπανική εταιρεία, η οποία είναι μία από τις πολλές ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες μόδας με εγκαταστάσεις παραγωγής στην Τουρκία, ανέφερε ότι οι υπεύθυνοί της «αναζητούν εναλλακτικές λύσεις λόγω της επιβράδυνσης των διαδικασιών για προϊόντα τουρκικής προέλευσης στη Σαουδική Αραβία».

Ο Mustafa Gultepe, επικεφαλής του Συνδέσμου Εξαγωγών Ενδυμάτων της Κωνσταντινούπολης (IHKIB), δήλωσε στους FT ότι έχουν επηρεαστεί όλοι οι λιανοπωλητές που παράγουν στην Τουρκία και εξάγουν στο κράτος του Κόλπου. «Μιλάμε για όλα τα παγκόσμια brands που έχουν καταστήματα στη Σαουδική Αραβία, παράγουν στην Τουρκία και πωλούν εκεί».

Τούρκοι εξαγωγείς παραπονέθηκαν ότι τα προϊόντα τους υπέστησαν μεγάλες καθυστερήσεις στα τελωνεία της Σαουδικής Αραβίας τον τελευταίο μήνα. Αυτά τα προβλήματα θεωρήθηκαν από τις εταιρείες ως απόπειρα του Ριάντ και του στενού συμμάχου του, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, να τιμωρήσουν την Άγκυρα για αυτό που θεωρούν ως αποσταθεροποιητικές παρεμβάσεις της στον αραβικό κόσμο.

Η εμπορική διαμάχη σηματοδοτεί μια σημαντική κλιμάκωση στις σχέσεις μεταξύ των περιφερειακών αντιπάλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!