Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: ΕY: Παραμένει θετική η εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού
[Ζούγκλα]: ΕY: Παραμένει θετική η εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού

[Ζούγκλα]: ΕY: Παραμένει θετική η εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού

Τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας EY Attractiveness Survey Ελλάδα 2020, με θέμα την ελκυστικότητα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, παρουσίασε ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, στη διάρκεια webcast για διεθνείς επενδυτές, που διοργάνωσε η Capital Link, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κ. Νικόλα Μπορνόζη, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Capital Link, και του κ. Παπάζογλου, ενώ απαντήθηκαν και σχετικές ερωτήσεις του κοινού.

Η έρευνα, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, διαπιστώνει ότι η εικόνα της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας για την ελκυστικότητα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού παραμένει θετική, παρά το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19. Η πλειοψηφία των επενδυτών, μάλιστα, θεωρεί ότι η αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης ενίσχυσε περαιτέρω την εικόνα αυτή. Οι επενδυτές, επίσης, αναγνωρίζουν ότι η χώρα ακολουθεί σήμερα μια αποτελεσματική πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων και εντοπίζουν τους τομείς στους οποίους υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Ελλάδα αύξησε κατά 69% τον αριθμό των ευρωπαϊκών άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) που προσέλκυσε το 2019, απορροφώντας, σε απόλυτους αριθμούς, το 0,34% του συνόλου τους, ποσοστό που την κατατάσσει στην 29η θέση για το 2019, έναντι της 35ης το 2018. Εξαιρετικά ενθαρρυντικό, χαρακτήρισε ο κος Παπάζογλου, το γεγονός ότι η συμμετοχή των επενδύσεων στον κρίσιμο τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, την τελευταία τριετία, έφθασε το 15% του συνόλου, πλησιάζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (19%), για το ίδιο διάστημα.

Παραμένει η διάθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα – Σε άνοδο η βιομηχανία

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, 28% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι σκοπεύουν να επενδύσουν στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο – το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες όπου διεξήχθησαν αντίστοιχες έρευνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!