Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Έτσι θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία – Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας
[Ζούγκλα]: Έτσι θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία – Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

[Ζούγκλα]: Έτσι θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία – Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο σχολικός αγιασμός στις 14 Σεπτεμβρίου περιγράφει σε εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο των σχολείων όπου θα βρίσκονται εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η τέλεση του αγιασμού θα συνεχιστεί στις σχολικές αίθουσες όπου θα βρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του Υπουργείου για τον αγιασμό στα σχολεία:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας».

Να σημειωθεί πως, λόγω του κορωνοϊού, το άνοιγμα των σχολείων μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα από την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους 2020-2021 μετά και τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!