Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Έτοιμες οι αρχές της Βρετανίας για τη διάθεση εμβολίων κατά του Covid-19
[Ζούγκλα]: Έτοιμες οι αρχές της Βρετανίας για τη διάθεση εμβολίων κατά του Covid-19

[Ζούγκλα]: Έτοιμες οι αρχές της Βρετανίας για τη διάθεση εμβολίων κατά του Covid-19

Η Βρετανία είναι έτοιμη να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια κατά του COVID-19 στο κοινό, με τους οίκους ευγηρίας και τους ηλικιωμένους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών που θα εμβολιαστούν, μόλις αυτά λάβουν την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Η είδηση ότι εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό για την πρόληψη του COVID-19 γέννησε ελπίδες σε όλο τον κόσμο ότι μπορεί σύντομα να δοθεί τέλος στις καραντίνες που έχουν οδηγήσει στην απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και στην ανατροπή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο.

Ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας Τζόναθαν Βαν-Ταμ δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να διαθέσει ένα εμβόλιο μόλις εγκριθεί ως ασφαλές από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, προσθέτοντας ότι εκείνος είπε ήδη στην 78χρονη μητέρα του να είναι έτοιμη να εμβολιαστεί.

«Αν πιστεύω ότι θα μπορούμε να κινηθούμε με επαρκή ταχύτητα για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στους όγκους που θα μας προμηθεύσουν; Ναι, το πιστεύω απολύτως» ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Βαν-Ταμ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα ήθελε να βρίσκεται πρώτος στην ουρά για το εμβόλιο, αλλά, όπως σημείωσε, οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να προηγηθούν.

Ο Βαν-Ταμ υπογράμμισε εξάλλου ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα διαθέσει κανένα εμβόλιο έως ότου η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) το εγκρίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!