Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού εξασφαλίστηκαν για τις φτωχές χώρες
[Ζούγκλα]: Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού εξασφαλίστηκαν για τις φτωχές χώρες

[Ζούγκλα]: Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού εξασφαλίστηκαν για τις φτωχές χώρες

Επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις μελλοντικών εμβολίων κατά του COVID-19 εξασφαλίστηκαν για τις φτωχές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η Συμμαχία για τα Εμβόλια (Gavi), η οποία συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Στις αρχές Αυγούστου, η Gavi και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates είχαν ήδη ανακοινώσει συνεργασία με το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας (SII), τον μεγαλύτερο παγκοσμίως παρασκευαστή σε όγκο εμβολίων, για την παράδοση 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Τα εμβόλια θα πωλούνται έναντι τριών δολαρίων το μέγιστο ανά δόση και θα υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης και άλλων.

Τα πειραματικά εμβόλια, που παρασκεύασαν η σουηδοβρετανική φαρμακευτική AstraZeneca και η αμερικανική Novavax, θα παραχθούν στη συνέχεια από το SII, το οποίο θα τα παραδώσει στη συμμαχία κατά του νέου κορωνοϊού που δημιούργησε ο Π.Ο.Υ. και ονομάστηκε Covax (COVID-19 Vaccine Global Access, Παγκόσμια Πρόσβαση στο Εμβόλιο κατά του COVID-19).

Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στο ινδικό ινστιτούτο να αυξήσει ήδη από σήμερα την ικανότητά του παραγωγής προκειμένου, μόλις ένα ή περισσότερα εμβόλια εξασφαλίσουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και το πράσινο φως του Π.Ο.Υ., δόσεις τους να μπορούν να διανεμηθούν στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μετά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca θα τεθεί στη διάθεση 61 χωρών, ενώ αυτό της Novavax θα είναι διαθέσιμο για το σύνολο των 92 χωρών που υποστηρίζονται από τον μηχανισμό Covax.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!