Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Επιδείνωση στο μέτωπο του κορωνοϊού
[Ζούγκλα]: Επιδείνωση στο μέτωπο του κορωνοϊού

[Ζούγκλα]: Επιδείνωση στο μέτωπο του κορωνοϊού

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα της 16ης Έκθεσης Προόδου του Παρατηρητηρίου για τον κορωνοϊό στην χώρα μας και ιδιαίτερα για την Αττική, όπου όπως διαπιστώνεται ο δείκτης Rt αυξήθηκε πάνω από τη μονάδα.

Η 16η έκθεση προόδου του Εθνικού Παρατηρητηρίου κορωνοϊού, αφορά το διάστημα 17 έως 23 Σεπτεμβρίου και σε αυτή τονίζεται ότι ο μέσος όρος των ημερησίων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση στα 324 κρούσματα από 281 στην προηγούμενη έκθεση.

Το 50%-60% των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στην Αττική. Επισημαίνεται ότι για δεύτερη συνεχή εβδομάδα οι νέες ημερήσιες διαγνώσεις παραμένουν πανελλαδικά σε επίπεδο άνω των 300 ατόμων.

«Εν κατακλείδι, τα ευρήματα της 16ης έκθεσης προόδου του Παρατηρητηρίου καταδεικνύουν μία συνεχιζόμενη επιδείνωση στο υγειονομικό σκέλος με αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων, του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών και των ημερήσιων θανάτων. Επίσης, ο δείκτης Rt για την επικράτεια αυξήθηκε σε 1, ενώ στην Αττική, για το υπό εξέταση διάστημα, υπολογίζεται άνω της μονάδας. Στο οικονομικό σκέλος, επισημαίνεται η μείωση των εισαγωγών και εξαγωγών τον Ιούλιο, η μικρή υποχώρηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου, καθώς και η συνεχιζόμενη ενίσχυση τόσο του όγκου, όσο και της αξίας, ηλεκτρονικών συναλλαγών τις πρώτες 11 ημέρες του Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στην Έκθεση.

Πίνακας 1: Κρούσματα ανά ημέρα (κυλιόμενοι 7ημεροι μέσοι όροι), 22.09.20

Διασπορά σε νεαρότερες ηλικίες – Κρούσματα σε ηλικίες άνω των 40 ετών

Στην έκθεση διαπιστώνεται ότι παραμένει η εκτεταμένη διασπορά σε νεαρότερες ηλικίες, που απεικονίζεται στον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε ηλικίες κάτω των 40 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!