Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών σε ειδικό χώρο
[Ζούγκλα]: Επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών σε ειδικό χώρο

[Ζούγκλα]: Επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών σε ειδικό χώρο

Αποστολή: Νίκος Χριστοφάκης

Προς μία προσωρινή λύση και μάλιστα εντός της ημέρας προσανατολίζονται οι αρχές όσον αφορά έναν σημαντικό αριθμό μεταναστών, περίπου 4.000-5.000 άτομα, κυρίως οικογένειες, που έχουν συγκεντρωθεί οικειοθελώς ως φαίνεται στην περιοχή Καρά Τεπέ, στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ LIDL. Ο χώρος αυτός γειτνιάζει και με το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, καθώς και με έναν σταθμό βενζίνης.

Εκεί έχουν συγκεντρωθεί κυρίως οικογένειες οι οποίες έχουν και μικρά παιδιά. Η συγκέντρωση αυτών των ανθρώπων επιτεύχθηκε με διάδοση της πληροφορίας από στόμα σε στόμα και σε οικειοθελή βάση. Οι υπόλοιποι μετανάστες από το σύνολο των 12.700 της Μόριας είναι διεσπαρμένοι στην περιοχή. Η συγκέντρωσή τους θα απαιτήσει ως φαίνεται την κινητοποίηση σημαντικών αστυνομικών δυνάμεων με κλούβες. Αυτός είναι ο λόγος της εσπευσμένης μεταφοράς νέων δυνάμεων της Αστυνομίας στο νησί που συνοδεύονται από κλούβες αλλά και αύρες.

Οι 4.000-5.000 μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στο Καρά Τεπέ θα οδηγηθούν εντός της ημέρας σε έναν περιφραγμένο χώρο όπου θα στηθούν σκηνές. Δεν υπάρχουν υποδομές και η λύση αυτή είναι προσωρινή. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο χώρος αυτός έχει έκταση 128 στρεμμάτων και ανήκει στη δικαιοδοσία του στρατού, ενώ δεν είναι μακριά από την τοποθεσία Καρά Τεπέ.

Την περιοχή των σούπερ μάρκετ ελέγχει ελικόπτερο της Αστυνομίας, το οποίο εκτελεί συνεχείς πτήσεις και όλα δείχνουν πως η πρώτη φάση μεταφοράς των συγκεντρωμένων μεταναστών θα εκτελεστεί εντός της ημέρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!