Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Επενδυτικά κεφάλαια €1,4 δισ. “έδωσε” φέτος στην οικονομία το Χρηματιστήριο
[Ζούγκλα]: Επενδυτικά κεφάλαια €1,4 δισ. “έδωσε” φέτος στην οικονομία το Χρηματιστήριο

[Ζούγκλα]: Επενδυτικά κεφάλαια €1,4 δισ. “έδωσε” φέτος στην οικονομία το Χρηματιστήριο

Επενδυτικά κεφάλαια που «αγγίζουν» το 1,4 δισ. ευρώ έχει «δώσει», μέχρι στιγμής, φέτος στην οικονομία το ελληνικό χρηματιστήριο εν μέσω πανδημίας, με τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων να συνεισφέρουν πολύ σημαντικά στα αντληθέντα κεφάλαια, όπως επισήμανε ο επιτελικός διευθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης Αγορών του Ομίλου της Ε.Χ.Α.Ε., Μιχάλης Ανδρεάδης, μιλώντας σήμερα από το βήμα του Thessaloniki Summit 2020.

«Ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) ως μηχανισμού άντλησης κεφαλαίων είναι πολύ σημαντικός. Πριν από αρκετά χρόνια είχαμε με μεγάλη επιτυχία τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, πέρυσι υπήρξε μια τεράστια αύξηση κεφαλαίου από τη Lamda, ύψους 650 ευρώ, ενώ φέτος, σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, πανδημίας και οικονομικής συρρίκνωσης, είχαμε τρεις μεγάλες ομολογιακές εκδόσεις, που υπερκαλύφθηκαν σημαντικά και οι τρεις μεγάλες εταιρείες μπόρεσαν να αντλήσουν κεφάλαια άνω του 1 δισ. ευρώ.

»Πέρυσι αντλήθηκαν μέσω του ΧΑ 1,3 δισ. ευρώ από διάφορες επιχειρήσεις, τα 760 εκατ. σε μορφή equity και τα 530 σε μορφή ομολόγων και φέτος έχουμε ήδη αγγίξει το ποσό του 1,4 δισ. ευρώ, το 1 δισ. προερχόμενο από εταιρικά ομόλογα και τα υπόλοιπα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών» σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης και πρόσθεσε ότι, φέτος, οι ομολογιακές εκδόσεις ήταν αυτές που αποτέλεσαν πανευρωπαϊκά, στην ΕΕ των 27 κρατών-μελών, τον βασικό μηχανισμό άντλησης κεφαλαίων.

Πάροχος ανταγωνιστικών ψηφιακών υπηρεσιών σε άλλα χρηματιστήρια το ΧΑ

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Γεώργιος Δουκίδης, ανεξάρτητο μέλος της διοίκησης της ΕΧΑΕ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού που έχει επιτύχει την τελευταία δεκαετία, το ΧΑ -που, σημειωτέον, είναι ψηφιακά αύταρκες, διαθέτει υπερσύγχρονο data center και πάνω από 60 εξειδικευμένα στελέχη πληροφορικής, ενώ πουλάει/υποστηρίζει ψηφιακές υποδομές και συστήματα σε άλλα χρηματιστήρια- μπορεί να λειτουργήσει ακόμα πιο ενεργά ως πάροχος ανταγωνιστικών ψηφιακών υπηρεσιών στο ευρύτερο οικοσύστημα των κεφαλαιαγορών της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!