Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Έντονη αντίδραση των δικαστών για το άνοιγμα των δικαστηρίων
[Ζούγκλα]: Έντονη αντίδραση των δικαστών για το άνοιγμα των δικαστηρίων

[Ζούγκλα]: Έντονη αντίδραση των δικαστών για το άνοιγμα των δικαστηρίων

Με σκληρή κοινή ανακοίνωση τρεις δικαστικές ενώσεις αντιδρούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που επιτρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και σε πλήρη λειτουργία τα δικαστήρια, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, κάνοντας λόγο για «κοντόφθαλμα συντεχνιακά συμφέροντα που προτάσσονται έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλουν ότι η απόφαση αυτή εκθέτει σε κίνδυνο όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης αλλά και τους πολίτες που συνωστίζονται στις δικαστικές αίθουσες και προειδοποιούν ότι θα εξαντλήσουν όλα τα μέσα συλλογικής δράσης πριν να είναι αργά.

Συγκεκριμένα στην κοινή ανακοίνωσή τους με τον τίτλο «Εκθέτουν και εκτίθενται» οι τρεις δικαστικές ενώσεις αναφέρουν:

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, σε αναμονή της έκδοσης ΚΥΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού, προειδοποιήσαμε τους αρμόδιους, ότι η λειτουργία της Δικαιοσύνης, που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό πολιτών σε περιορισμένους εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να περιοριστεί για την προστασία της υγείας των διαδίκων και όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα προτείναμε εφικτές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς βελτίωση της αρχικά σχεδιαζόμενης ρύθμισης.

Είναι φανερό πλέον, ότι η καθυστέρηση μιας ΚΥΑ που όφειλε να έχει εκδοθεί από το Σάββατο, ώστε να εφαρμοστεί από σήμερα Τρίτη, οφείλεται σε ομολογημένες συντεχνιακές παρεμβάσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία της υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!