Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ενημέρωση Κικίλια για την κατάσταση του συστήματος Υγείας – Πόσες κλίνες ΜΕΘ έχει η χώρα, τι γίνεται με τα τεστ
[Ζούγκλα]: Ενημέρωση Κικίλια για την κατάσταση του συστήματος Υγείας – Πόσες κλίνες ΜΕΘ έχει η χώρα, τι γίνεται με τα τεστ

[Ζούγκλα]: Ενημέρωση Κικίλια για την κατάσταση του συστήματος Υγείας – Πόσες κλίνες ΜΕΘ έχει η χώρα, τι γίνεται με τα τεστ

Στην κατάσταση του ΕΣΥ, τις επιτυχίες των ανθρώπων της Υγείας στην καθημερινή προσπάθεια τους να σωθεί έστω και μία ακόμα ανθρώπινη ζωή, όπως και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

Σχετικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ

Σχετικά με τους επαγγελματίες υγείας, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 απασχολούνταν 88.690, ενώ το Νοέμβριο του 2020 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 100.984 άτομα.

Έπειτα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, τονίζοντας ότι τον Ιούνιο του 2019 υπήρχαν 557 κλίνες ΜΕΘ, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 έφτασαν τις 1.082 και μέχρι το τέλος του έτους δημιουργούνται 234 νέες.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε επίσης ότι συνολικά 224 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία Covid-19 εισήλθαν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού. Ο υπουργός σημείωσε πως σήμερα έχουμε μηδέν αναμονές για κρεβάτι εντατικής θεραπείας εν μέσω πανδημίας, σε αντίθεση με τις 30-35 αναμονές πέρυσι.

Αναφορικά με τα τεστ κορωνοϊού

Ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας έχουν διενεργηθεί παραπάνω από 2 εκατ. τεστ και επισήμανε ότι τον Νοέμβριο μπορούμε να κάνουμε κατά μέσο όρο 22.492 τεστ την ημέρα. Υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει χρησιμοποιήσει rapid test πάνω από 98%.

Σε ό,τι αφορά με το testing στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είπε πως γίνεται πλέον το 30% των τεστ και τόνισε πως αυτό είναι μια πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια για το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία, γιατί στις εφημερίες στην Αττική οι μισοί πλέον ασθενείς πηγαίνουν σε κέντρα υγείας και κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό και δεν χρειάζεται να πάνε στα ΤΕΠ και στις εφημερίες των νοσοκομείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!