Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Μας “έκλεψαν” 88 δισ. ευρώ και επιστρέφουν 1,4…
[Ζούγκλα]: Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Μας “έκλεψαν” 88 δισ. ευρώ και επιστρέφουν 1,4…

[Ζούγκλα]: Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Μας “έκλεψαν” 88 δισ. ευρώ και επιστρέφουν 1,4…

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε σχέση με την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους (1,4 δισ. ευρώ), την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

· «Από το 2014 το ΕΝΔΙΣΥ είχε επισημάνει ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να διεκδικήσουν τα αναδρομικά που μας έκλεψαν από το 2010 και μετά. Οι περικοπές ανέρχονται σε 88 δισ. ευρώ και επιστρέφουν 1,4 δισ. ευρώ».

· «Το ΕΝΔΙΣΥ διαφωνεί “με το μαγείρεμα” της τελευταίας απόφασης του ΣτΕ που δίνει “ψίχουλα” ως αναδρομικά ποσά, μόνο για τους 11 μήνες, λες και οι νόμοι 4093 και 4051 ήταν τμηματικά και κατά περιόδους αντισυνταγματικοί (2013-2015, Ιούνιος 15 – Μάιος 16 και όχι μέχρι τέλος του ’18 όπως θα ήταν σωστό και δίκαιο, αφού από 1/1/2019 έγινε πλέον ο επανυπολογισμός). Μάλιστα, αυτά τα ποσά (11 μήνες) δίνονται μόνο σε ένα μέρος από το σύνολο των συνταξιούχων.

»Παραμένει σταθερή η θέση μας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ του 2015, οι οποίες δεν έχουν εφαρμοστεί στο σύνολο από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ανατροπή της τελευταίας απόφασης του ΣτΕ του Ιουλίου του 2020. Εμείς επιμέναμε από τότε ότι όλοι οι συνταξιούχοι έπρεπε να έχουν καταθέσει τις αγωγές. Υπενθυμίζουμε και την άμεση αντίδρασή μας στις φήμες που υπήρξαν περί δεύτερης πιλοτικής δίκης, για το θέμα των δώρων και τις μειώσεις στην επικουρική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!