Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ελληνική σημαία 105 τετραγωνικών σκέπασε τη θάλασσα της Σάμου
[Ζούγκλα]: Ελληνική σημαία 105 τετραγωνικών σκέπασε τη θάλασσα της Σάμου

[Ζούγκλα]: Ελληνική σημαία 105 τετραγωνικών σκέπασε τη θάλασσα της Σάμου

Μια ελληνική σημαία, συνολικού μεγέθους 105 τετραγωνικών μέτρων, απλώθηκε στον κόλπο Βαθέως στη Σάμο, προς τιμήν της σημερινής εθνικής επετείου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου και δύτες της αυτόνομης κατάδυσης του Λιμεναρχείου Σάμου, υπό την οργανωτική υποστήριξη του δήμου Ανατολικής Σάμου, «βύθισαν» ελληνική σημαία, διαστάσεων 7 επί 15 μέτρων, στη θάλασσα. Ο Δημήτρης Σιγανός, ταμίας του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, μιλώντας στο GRTimes.gr, αναφέρει ότι είναι η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και η οποία έχει βυθιστεί.

Η ελληνική σημαία «κυμάτιζε» το μεσημέρι της Τετάρτης μέσα από τη θάλασσα, μια πρωτοβουλία του δημάρχου της Ανατολικής Σάμου, όπως λέει ο κ. Σιγανός, προσθέτοντας ότι «η απόφαση για τη συγκεκριμένη δράση πάρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις μέσα σε μια μέρα ήταν έτοιμη. Ο δήμαρχος είναι ενεργό μέλος του συλλόγου μας και με αυτή τη πρωτοβουλία ήθελε να τιμήσει την σημερινή ημέρα, τάσσοντάς την σε ένα διαφορετικό πλαίσιο εορτασμού».

«Λόγω της αναβολής των εκδηλώσεων στο νησί μας, σκεφτήκαμε ότι η συγκεκριμένη δράση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη παρουσία κόσμου και έτσι να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες διασποράς του κορωνοϊού» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σιγανός. Συνολικά στη δράση συμμετείχαν 31 δύτες και στο νερό μαζί τους βούτηξαν και παιδάκια, που ήθελαν να συμμετέχουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!