Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Έκτακτη σύσκεψη των Εμπειρογνωμόνων ΙΣΑ και Περιφέρειας Αττικής για τον κορωνοϊό
[Ζούγκλα]: Έκτακτη σύσκεψη των Εμπειρογνωμόνων ΙΣΑ  και Περιφέρειας Αττικής για τον κορωνοϊό

[Ζούγκλα]: Έκτακτη σύσκεψη των Εμπειρογνωμόνων ΙΣΑ και Περιφέρειας Αττικής για τον κορωνοϊό

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Περιφέρειας Αττικής, συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις, σχετικά με την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες διατύπωσαν την έντονη ανησυχία τους για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισαν για άλλη μία φορά την ανάγκη για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που διατρέχουν και την ευαισθητοποίησή τους στα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Συζητήθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ και οι νέες δράσεις που θα δρομολογηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για τη θωράκιση του Λεκανοπεδίου. Τονίστηκε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία και σε χώρους εργασίας υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι για παράδειγμα οι χώροι επεξεργασίας κρέατος και άλλων τροφίμων.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα των νέων Rapid test PCR real time, τα οποία φαίνεται ότι είναι αξιόπιστα και μπορούν να αποτελέσουν μια αξιόπιστη και γρήγορη λύση έγκαιρης διάγνωσης. Παράλληλα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος με οδηγίες για τους επαγγελματίες τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις αναφορικά με τον τρόπο που πρέπει να ενεργήσουν σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Διανύουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, για την εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!