Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Εγκαινιάζεται η 70ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης
[Ζούγκλα]: Εγκαινιάζεται η 70ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

[Ζούγκλα]: Εγκαινιάζεται η 70ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Ξεκινάει σήμερα επισήμως η 70ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Οι άλλοτε κατάμεστοι χώροι της έκθεσης με τη διαρκή κίνηση συγγραφέων, εκδοτών, λογοτεχνικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από κάθε σημείο του πλανήτη θα υποκατασταθούν φέτος από την ψηφιακή εικόνα και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν on line το πλήρες πρόγραμμα χωρίς την παραμικρή χρέωση.
Οι συζητήσεις για τα βιβλία και για νέες εκδόσεις, οι επαγγελματικές συναντήσεις για καινούργια συμβόλαια και για την πώληση ή την απόκτηση δικαιωμάτων, όπως και όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω συνδέσεων με την κεντρική αίθουσα της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης (Frankfurter Buchmesse), αλλά και με διάσπαρτους σε ολόκληρη την πόλη χώρους. Οι συνδέσεις θα φέρουν τους αναγνώστες από όλο τον κόσμο σε καθημερινή επαφή με τα τεκταινόμενα επί ένα πενθήμερο.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στην αγοραπωλησία δικαιωμάτων εφόσον η Φρανκφούρτη παραμένει η παγκόσμια πρωτεύουσα για την αγορά του βιβλίου, όπως και για τη γέννηση όλων των νέων τάσεων με περίπου 4.100 εγγεγραμμένους ψηφιακούς εκθέτες διάφορες χώρες.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σίσσυ Παπαθανασίου, ιστορικός πολιτισμού και υπεύθυνη της Διεύθυνσης Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού, «σκοπός μας είναι η ανάπτυξη γενικότερων υποδομών για τον χώρο του βιβλίου και η ισότιμη προβολή παλαιότερων και νεώτερων συγγραφέων σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο της λογοτεχνίας, αλλά και του δοκιμίου, της επιστημονικής έρευνας και του παιδικού βιβλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!