Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ευθύνες για το αλαλούμ με τις μάσκες
[Ζούγκλα]: Ευθύνες για το αλαλούμ με τις μάσκες

[Ζούγκλα]: Ευθύνες για το αλαλούμ με τις μάσκες

Μάσκες τεραστίων διαστάσεων δόθηκαν στους μαθητές, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα να προκληθεί αλαλούμ στις σχολικές αίθουσες, ενώ το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και στο Twitter με τους χρήστες να… «στολίζουν» τους αρμόδιους.

Σήμερα, ειδικοί επιρρίπτουν ευθύνες σε… ειδικούς για το λάθος μέγεθος. Την ίδια ώρα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ζητεί την παύση της παραγωγής των μασκών και οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θα ξεκινήσουν εκ νέου την παραγωγή με βάση νέες προδιαγραφές ως προς τις σωστές διαστάσεις των μασκών.

Η παρτίδα πάντως δεν θα πάει… χαμένη, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν σε μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας, δηλαδή των σχολικών τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είχε χρηματοδοτήσει με περίπου 6.000.000 ευρώ την κατασκευή των μασκών για τους μαθητές, υποστηρίζουν ότι δεν θα δοθούν επιπλέον χρήματα, καθώς δεν θα κατασκευαστούν νέες, αλλά θα διορθωθούν οι διαστάσεις όσων δεν έχουν παραδοθεί.

Οι ευθύνες επιρρίπτονται στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εσωτερικών παρενέβη στον κ. Πρεζεράκο όταν κυκλοφόρησε η εγκύκλιος με τις διαστάσεις των μασκών, λέγοντας ότι τα μεγέθη αυτά δεν ανταποκρίνονται στις σωστές προδιαγραφές για τους μαθητές.

Το λάθος φαίνεται να έγινε στην… ασάφεια της ανακοίνωσης όσον αφορά το μέγεθος των μασκών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!