Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Ευφάνταστο design για δημόσιες τουαλέτες στο Τόκιο
[Ζούγκλα]: Ευφάνταστο design για δημόσιες τουαλέτες στο Τόκιο

[Ζούγκλα]: Ευφάνταστο design για δημόσιες τουαλέτες στο Τόκιο

Εντυπωσίασε το Τόκιο, τον Αύγουστο, όχι με ένα, αλλά με πολλά καινούργια ευφάνταστα design για μια τόσο απαραίτητη διευκόλυνση των κατοίκων μιας μεγαλούπολης (και μάλλον παραγνωρισμένης από τα αρχιτεκτονικά γραφεία ως προς την αισθητική διάστασή της): τη δημόσια τουαλέτα.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Tokyo Toilet», το αρχιτεκτονικό γραφείο και γραφείο ντιζάιν εσωτερικών χώρων Wonderwall ολοκλήρωσε μέσα στο πάρκο Ebisu τις δημόσιες τουαλέτες «Modern Kawaya», σχέδιο με ευθείες αναφορές στις «τουαλέτες» που ήταν σε χρήση στην Ιαπωνία τη νεολιθική εποχή.

«Κατασκευάσαμε έναν “διφορούμενο χώρο”, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αντικείμενο και τουαλέτα, συνδυάζοντας τυχαία 15 τοίχους από σκυρόδεμα. Οραματιστήκαμε ένα αντικείμενο που στέκεται ανέμελα στο πάρκο, λες και είναι εξοπλισμός παιχνιδότοπου, παγκάκια ή δέντρα» εξηγεί ο ιδρυτής του γραφείου Masamichi Katayama.

Το πάρκο Ebisu είναι γνωστό και ως «Πάρκο του Χταποδιού» λόγω της κόκκινης σε σχήμα χταποδιού τσουλήθρας που φιλοξενεί. Κατά συνέπεια, ο βραβευμένος με το βραβείο Pritzker – το πιο σημαντικό αρχιτεκτονικό βραβείο παγκοσμίως – αρχιτέκτονας Fumihiko Maki σχεδίασε την «Τουαλέτα-Καλαμάρι».
«Επιθυμούσαμε αυτή η διευκόλυνση να λειτουργεί όχι μόνον ως δημόσια τουαλέτα αλλά και ως δημόσιος χώρος που έχει χρήση περιπτέρου σε ένα πάρκο, εξοπλισμένου με δυνατότητα να μπορεί κάποιος να ξαποστάσει» είπε ο αρχιτέκτονας στο Designboom.

Σε μια τριγωνική έκταση στη συνοικία Shibuya στο κέντρο του Τόκιο, η με έδρα τη Νέα Υόρκη ντιζάινερ Nao Tamura στρίμωξε ένα κόκκινο σύνολο δημόσιων τουαλετών, εμπνεόμενη από την παραδοσιακή ιαπωνική μέθοδο τυλίγματος πακέτων για δώρο, την Origata.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!