Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: ΕΕ: Μόνον αν δουλεύουν οι 3 στους 4, δεν θα «πέσουν» οι συντάξεις!
[Ζούγκλα]: ΕΕ: Μόνον αν δουλεύουν οι 3 στους 4, δεν θα «πέσουν» οι συντάξεις!

[Ζούγκλα]: ΕΕ: Μόνον αν δουλεύουν οι 3 στους 4, δεν θα «πέσουν» οι συντάξεις!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Τον «απλησίαστο» στόχο, της εξασφάλισης, ποσοστού απασχόλησης 75 %, επικαλείται, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα και την επάρκεια των συνταξιοδοτικών συστημάτων στην ΕΕ, ο Επίτροπος Schmit, σε γραπτή του απάντηση προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Στην από 17 Ιουλίου 2020, ερώτηση του προς την Κομισιόν, ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε επισημάνει ότι, η ΕΕ αντιμετωπίζει μια αύξηση του γηραιού πληθυσμού, με ταυτόχρονη πτώση του αριθμού γεννήσεων και κατακόρυφη πτώση των εισφορών προς τα ταμεία, λόγω του μισθολογικού επιπέδου, αιτίες που θα επιβαρύνουν τις οικονομίες, τα υγειονομικά και συνταξιοδοτικά συστήματα των χωρών της ΕΕ.

Είχε, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι:

-Το 2025, περισσότερο από το 20% του πληθυσμού που ζει σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ένωσης θα είναι 65 ετών και άνω. Εξαιτίας αυξήσεων στο προσδόκιμο ζωής και περιορισμού του νεανικού εργασιακού δυναμικού, η αναλογία εξάρτησης γήρατος αναμένεται να αυξηθεί από 31,2% το 2017 σε 35,3% μέχρι το 2025 στα μεγάλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα.

-Επίσης, με την οικονομική κρίση πολλά κράτη μέλη, για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, ώθησαν τους μισθούς σε χαμηλά επίπεδα μειώνοντας ταυτόχρονα, τις εισφορές προς τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Ερωτούσε δε την Κομισιόν, αν προτίθεται να θεσμοθετήσει μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον εναρμονισμό και τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών ταμείων, αλλά και τη διασφάλιση ενιαίας ευρωπαϊκής κατώτατης σύνταξης και αν θα διατηρήσει το στόχο για την αύξηση του ποσοστού απασχόλησης στο 75% για τον ενεργό πληθυσμό των κρατών μελών το διάστημα 2021-2027.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!