Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: ΔΝΤ: Ελαφρώς μικρότερη η παγκόσμια ύφεση το 2020, αδύναμη ανάκαμψη το 2021
[Ζούγκλα]: ΔΝΤ: Ελαφρώς μικρότερη η παγκόσμια ύφεση το 2020, αδύναμη ανάκαμψη το 2021

[Ζούγκλα]: ΔΝΤ: Ελαφρώς μικρότερη η παγκόσμια ύφεση το 2020, αδύναμη ανάκαμψη το 2021

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία στο τελευταίο του τεύχος για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, διατηρώντας την εκτίμηση για παγκόσμια ύφεση το 2020 αν και μικρότερη σε σύγκριση με την πρόβλεψη του προηγούμενου Ιουνίου.

Παράλληλα, το Ταμείο εκτιμά ότι το 2021 η οικονομία θα ανακάμψει, ωστόσο με βραδύτερο ρυθμό απ’ ό,τι είχε αναφέρει προηγουμένως, ενώ προειδοποιεί για τον κίνδυνο η ζημιά από την πανδημία του κορονοϊού να οδηγήσει σε υποτονική ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμη βάση.

«Η ανάβαση μας από την καταστροφή αυτή αναμένεται να είναι μακρά, ανομοιογενής και με μεγάλη αβεβαιότητα», προειδοποίησε η επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, Gita Gopinath.

Το ΔΝΤ περιμένει η παγκόσμια οικονομία να συρρικνωθεί κατά 4,4% αυτό το έτος, μέτρηση βελτιωμένη κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες από την πρόβλεψη του Ιουνίου, καθώς το β’ τρίμηνο δεν ήταν τελικά τόσο άσχημο όσο είχαν φοβηθεί οι αναλυτές.

Για το επόμενο έτος, το Ταμείο εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 5,2% αντί για 5,4% που ανέφερε προηγουμένως.

Μόνο η Κίνα αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος, σύμφωνα με το ΔΝΤ, κατά 1,9% για να εκτιναχθεί στο 8,2% το 2021.

Για τις ΗΠΑ, το Ταμείο βλέπει ύφεση 4,3% φέτος και ανάπτυξη 3,1% το 2021, ενώ για την Ευρωζώνη ύφεση 8,3% φέτος και ανάπτυξη 5,2% το επόμενο έτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!