Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Δυτική Μακεδονία: Rapid tests στους εκτροφείς μινγκ και κλινική παρακολούθηση των ζώων
[Ζούγκλα]: Δυτική Μακεδονία: Rapid tests στους εκτροφείς μινγκ και κλινική παρακολούθηση των ζώων

[Ζούγκλα]: Δυτική Μακεδονία: Rapid tests στους εκτροφείς μινγκ και κλινική παρακολούθηση των ζώων

Καθησυχαστικοί μεν αλλά σε συνεχή και καθημερινή εγρήγορση με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι οι εκτροφείς μινγκ της δυτικής Μακεδονίας και, σύμφωνα με το GRTimes.gr, η εικόνα, μέχρι στιγμής, είναι καθαρή, δίχως κρούσματα μετάδοσης κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για κρούσματα κορωνοϊού σε εκτροφεία βιζόν σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Δανία, και η δήλωση της πρωθυπουργού της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν για τη θανάτωση του συνόλου των περισσότερων από 15 εκατομμυρίων βιζόν που υπάρχουν στη χώρα, προκάλεσε αναστάτωση και στη δυτική Μακεδονία, εκεί όπου κάθε χρόνο εκτρέφονται περί τα 1 εκατ. μινγκ.

Οι πεντακόσιοι περίπου εμπλεκόμενοι σχετικά με την εκτροφή μινγκ στη δυτική Μακεδονία, όπως ενημερώνει το GRTimes.gr ο υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Μίλτος Καρακουλάκης θα προχωρήσουν σε rapid tests για τον κορωνοϊό, ωστόσο, μέχρι στιγμής, από την ιχνηλάτηση που έχει γίνει στους εκτροφείς δεν έχει παρατηρηθεί κάποια ανησυχία.

«Σε πρώτη φάση θα κάνουν τεστ οι 300 άμεσα εμπλεκόμενοι με τα εκτροφεία και σε δεύτερη φάση οι υπόλοιποι 150 βοηθητικοί εργάτες που είναι κυρίως στην τροφοδοσία τροφής και σε μονάδες επεξεργασίας δερμάτων» αναφέρει στο GRTimes.gr ο κ. Καρακουλάκης προσθέτοντας ότι τα τεστ θα πραγματοποιηθούν, κατόπιν συνεννόησης και με τον ΕΟΔΥ, στο τέλος της εβδομάδας με αρχές της επόμενης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!