Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: «Δυσανάλογα υψηλός ο αριθμός των Αφροαμερικανών που πέφτουν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών»
[Ζούγκλα]: «Δυσανάλογα υψηλός ο αριθμός των Αφροαμερικανών που πέφτουν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών»

[Ζούγκλα]: «Δυσανάλογα υψηλός ο αριθμός των Αφροαμερικανών που πέφτουν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών»

Μελέτες που διενεργήθηκαν την τελευταία δεκαετία έχουν καταδείξει πως ο αριθμός των μαύρων που πέφτουν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών είναι δυσανάλογα υψηλός σε σχέση με το μέγεθος αυτής της φυλετικής ομάδας προς τον πληθυσμό των ΗΠΑ, καθώς και ότι γενικά τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης πολύ σπάνια αντιμετωπίζουν συνέπειες για τους θανάτους που προκάλεσαν άδικα, ανεξαρτήτως της φυλής των θυμάτων.

Επιπλέον, οι Αφροαμερικανοί είναι πολύ πιθανότερο να είναι άοπλοι όταν δέχονται πυρά από αστυνομικούς. Περίπου 1.000 άνθρωποι σκοτώνονται ετησίως από Αμερικανούς αστυνομικούς τα τελευταία χρόνια.

Οι λευκοί αποτελούν το 52% των θυμάτων των μοιραίων συμπλοκών με αστυνομικούς, ενώ οι μαύροι φθάνουν το 32%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από την αναλογία των Αφροαμερικανών προς τον γενικό πληθυσμό (≈13%). Τα δεδομένα αυτά περιέχονται σε μελέτη της Αμερικανικής Επιθεώρησης Προληπτικής Ιατρικής που δημοσιεύτηκε το 2016 (1).

Το 2019, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 13 μαύρους, σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post (2).

Στο σύνολο των φυλετικών ομάδων, τα περισσότερα θύματα φέρονται να είναι οπλισμένα (το 83%), με βάση την ιατρική μελέτη, η οποία βασίστηκε σε δεδομένα της περιόδου 2009-2012 σε 17 αμερικανικές πολιτείες.

Όμως τα μαύρα θύματα είναι πολύ πιθανότερο να είναι άοπλα από ό,τι τα λευκά, κατά ποσοστό 14,8% έναντι 9,4%, ενώ οι ισπανόφωνοι κατά 5,8%, κατά την ίδια μελέτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!