Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: «Δημοσιογράφοι σκοτώνονται επειδή έκαναν το καθήκον τους», λέει το Συμβούλιο Ευρώπης
[Ζούγκλα]: «Δημοσιογράφοι σκοτώνονται επειδή έκαναν το καθήκον τους», λέει το Συμβούλιο Ευρώπης

[Ζούγκλα]: «Δημοσιογράφοι σκοτώνονται επειδή έκαναν το καθήκον τους», λέει το Συμβούλιο Ευρώπης

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Ενόψει του επικείμενου εορτασμού, της Παγκόσμιας Ημέρας για τον τερματισμό της ατιμωρησίας για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων (2 Νοεμβρίου), ο Γενικός Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την προστασία των δημοσιογράφων, Αυστριακός βουλευτής των Σοσιαλιστών Stefan Schennach, χαρακτήρισε τρομακτικό το γεγονός ότι, στην Ευρώπη του σήμερα, δημοσιογράφοι δολοφονούνται επειδή έκαναν το καθήκον τους.

«Οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους, ιδίως σε όσους ερευνούν τη διαφθορά και την κατάχρηση εξουσίας, αυξάνονται συνεχώς», δήλωσε ο Stefan Schennach, σημειώνοντας ότι «οι επιθέσεις αυτές περιλαμβάνουν απειλές, παρενόχληση, σωματική επίθεση, αυθαίρετη κράτηση, βασανιστήρια και εξαναγκαστικές εξαφανίσεις. Οι γυναίκες δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν συχνά ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις, όπως σεξουαλικές επιθέσεις. Το πιο τρομακτικό γεγονός είναι ότι στην Ευρώπη σήμερα οι δημοσιογράφοι σκοτώνονται επειδή έκαναν το καθήκον τους ».

Οπως ανέφερε, «από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καταγράψει 165 αναφορές, για επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων σε 31 κράτη μέλη. Οι περισσότερες από αυτές δεν ερευνήθηκαν και οι δράστες δεν έχουν τιμωρηθεί μέχρι στιγμής.

Από τη δημιουργία της Πλατφόρμας του ΣτΕ για την προστασία των δημοσιογράφων, το 2015, 28 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στην Ευρώπη και σε 22 περιπτώσεις υπήρξε ατιμωρησία.

« Αυτή η κατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτη. Οι δράστες των επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων πρέπει να διωχθούν δεόντως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!