Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε τον Νίκο Αναστασιάδη με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της πόλης των Αθηνών
[Ζούγκλα]: Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε τον Νίκο Αναστασιάδη με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της πόλης των Αθηνών

[Ζούγκλα]: Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε τον Νίκο Αναστασιάδη με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της πόλης των Αθηνών

Με την ύψιστη διάκρισή του, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της πόλης των Αθηνών, τίμησε ο δήμος των Αθηναίων τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε αναγνώριση των προσπαθειών του για την επανένωση της Κύπρου προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.

Η απονομή του μεταλλίου στον Κύπριο Πρόεδρο έγινε από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, άλλων επισήμων αλλά και προσωπικοτήτων του δημοσίου βίου.

Προσφωνώντας τον Κύπριο Πρόεδρο, ο δήμαρχος της Αθήνας αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τα δυο έθνη, αλλά και ειδικότερα την ελληνική πρωτεύουσα και τη μεγαλόνησο από την αρχαιότητα έως σήμερα.

«Ως αδελφό μας λοιπόν σας καλωσορίζουμε τιμώντας στο πρόσωπό σας όλους τους Κυπρίους. Τους αγώνες και τις αγωνίες τους. Την αξιοπρέπειά τους και το κουράγιό τους. Τιμώντας όλα αυτά που συμπυκνώνονται στην άσκηση της πολιτικής σας και τη μέχρι τώρα πορεία σας. Μια πορεία που αρμόζει στον ηγέτη ενός περήφανου λαού» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι δυο χώρες, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε πως «όσα εκτυλίσσονται σήμερα στην περιοχή μας δείχνουν ότι η ενότητα Ελλάδας και Κύπρου είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η ενότητα ολόκληρης της ευρωπαϊκής κοινότητας είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!