Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Τι διακυβεύεται στη δίκη της Χρυσής Αυγής
[Ζούγκλα]: Τι διακυβεύεται στη δίκη της Χρυσής Αυγής

[Ζούγκλα]: Τι διακυβεύεται στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μία απόφαση που αναμφίβολα «διαπερνά» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, μιας και αφορά στα θεμέλια της Δημοκρατίας, αποτελεί η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ύστερα από 453 συνεδριάσεις για περίπου πεντέμισι χρόνια, έφτασε η κορυφαία ώρα της απόφασης σε μία δίκη που θεωρείται η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, μετά από εκείνη των πραξικοπηματιών της Χούντας. Η διάρκειά της άλλωστε μαρτυρά τον ιστορικό χαρακτήρα της δίκης στην οποία κατηγορούμενη είναι σύσσωμη η ηγεσία ενός πολιτικού κόμματος, της Χρυσής Αυγής. Είναι η πρώτη φορά εξάλλου που παραπέμπεται ως εγκληματική οργάνωση ένα κόμμα το οποίο σημείωσε επί τρεις εκλογικές αναμετρήσεις εντυπωσιακή άνοδο για να κατακρημνιστεί τελικά στις τελευταίες εκλογές και να μείνει εκτός κοινοβουλίου.

«Η καρδιά της Δημοκρατίας χτυπά στο Εφετείο της Αθήνας», όπως τονίζουν πολλοί, αναδεικνύοντας τον κρίσιμο χαρακτήρα της απόφασης που καλούνται να εκδώσουν οι τρεις τακτικοί δικαστές, οι οποίοι μέχρι και την τελευταία στιγμή συνεχίζουν τον «μαραθώνιο» των διασκέψεών τους.

Η μητέρα-σύμβολο

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να φτάσει το πρωί της Τετάρτης στο Εφετείο στέλνοντας το μήνυμα που κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα το τελευταίο διάστημα: «Δεν είναι αθώοι». Γυναίκα-σύμβολο για τους πολίτες που προτίθενται να βρεθούν έξω από το Εφετείο είναι η μητέρα του Παύλου Φύσσα. Η μητέρα του άτυχου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, η οποία επωμίστηκε το βάρος ενός τιτάνιου αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, καθώς η μοίρα την έφερε αντιμέτωπη με το «φάντασμα» του φασισμού όταν βύθισε στο πένθος την οικογένειά της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!