Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Διαδικτυακή αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού -13ο Arc For Dance Festival
[Ζούγκλα]: Διαδικτυακή αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού -13ο Arc For Dance Festival

[Ζούγκλα]: Διαδικτυακή αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού -13ο Arc For Dance Festival

Διαδικτυακή αυλαία έριξε το 13ο Arc For Dance Festival την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου που για πρώτη φορά μεταδόθηκε αποκλειστικά online λόγω ειδικών συνθηκών, από τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Εκεί ξεδιπλώθηκαν τα έργα επτά χορογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ξεπήδησαν μέσα από τις οθόνες, τα tablet και τα κινητά του κοινού, κατά τη διάρκεια 4 ημερών από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, στη διάρκεια των 4 ημερών παρουσιάστηκαν επί σκηνής και σε αποκλειστικά μέσω livestreaming τα έργα των: Κωνσταντίνου Παπανικολάου (TonightandEveryNight – Premiere), Σοφίας Μαυραγάνη (LadyR. – StagePremiere), Νικόλα Χατζηβασιλειάδη (3 andahalf – Premiere),MalaKline (Song – GreekPremiere), StereoNeroDanceCo. (Kwaidan – Premiere), Αλέξανδρου Σταυρόπουλου (Cinderella’s – Premiere), και Ίριδας Καραγιάν (Unauthorised – StagePremiere).
Με την ευκαιρία του 13ου Arc For Dance Festival για πρώτη φορά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού του Διευθυντή Λευτέρη Γιοβανίδη, άνοιξε τις πόρτες του θεάτρου στην τέχνη του χορού σε άμεση συνεργασία με τη Φρόσω Τρούσα, καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ και της διοργανώτριας εταιρείας Dan.C.CeUnitiva. Η Φρόσω Τρούσα στη συνέντευξη που έδωσε ζωντανά στην έναρξη της τελευταίας βραδιάς του Φεστιβάλ, αναγνώρισε τη δυσκολία της διαδικτυακής μετάδοσης μιας παράστασης χορού που εξαρτάται από την άμεση σύνδεση καλλιτέχνη-θεατή σε φυσικό χώρο, και μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη να φτάνουν στο κοινό οι παραστάσεις όπως τις οραματίστηκαν οι δημιουργοί τους, σε μια αίθουσα με κοινό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!