Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Δέσμη δράσεων για το Καστελόριζο ανακοινώνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης
[Ζούγκλα]: Δέσμη δράσεων για το Καστελόριζο ανακοινώνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης

[Ζούγκλα]: Δέσμη δράσεων για το Καστελόριζο ανακοινώνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή οι έγγραφες απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργείων στην ερώτηση που είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής για την πορεία επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών στο Καστελόριζο.

Μεταξύ των απαντήσεων αυτών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώνει τη Φώφη Γεννημάτα και τους συνυπογράφοντες βουλευτές πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθετική πρωτοβουλία η οποία περιλαμβάνει δέσμη μέτρων για τη χρηματοδότηση έργων δημοσίου χαρακτήρα μέσω επενδυτικών δανείων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης ενημερώνει για την προώθηση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, μέσω ειδικού προγράμματος ενίσχυσης και αναδιάρθρωσης του παραγωγικού αναπτυξιακού προτύπου νησιωτικών περιοχών, δημιουργώντας κατάλληλα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία με πόρους του εθνικού ή και του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η νομοθετική παρέμβαση σχεδιάζεται από την κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές των άρθρων 101 παρ. 4 και 106 παρ. 1 του Συντάγματος για την ενίσχυση των ορεινών και νησιωτικών περιοχών.

Στην έγγραφη απάντησή του προς την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση στο νέο πρόγραμμα για τις άγονες γραμμές, που θα εκπονηθεί στο τέλος του έτους, θα μεριμνήσει για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της ηπειρωτικής χώρας με το Καστελόριζο, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη γεωγραφική θέση και τις ανάγκες των πολιτών του ακριτικού νησιού».

Νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Παπαχριστόπουλου με αντικείμενο τις ενέργειες του υπουργείου για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο Καστελόριζο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!