Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Δεν θέλεις να… ξέρεις τι έδειξε έρευνα για αγορά μεταχειρισμένων ελαστικών από το διαδίκτυο
[Ζούγκλα]: Δεν θέλεις να… ξέρεις τι έδειξε έρευνα για αγορά μεταχειρισμένων ελαστικών από το διαδίκτυο

[Ζούγκλα]: Δεν θέλεις να… ξέρεις τι έδειξε έρευνα για αγορά μεταχειρισμένων ελαστικών από το διαδίκτυο


Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης


Τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης η αγορά των ελαστικών σημείωσε πτώση και ένα μεγάλο Με το μάτι τα περισσότερα μπορεί να φαίνονται ωραία…ποσοστό ιδιοκτητών οχημάτων στράφηκε στην αγορά μεταχειρισμένων ελαστικών.

Πολλά… λιωμένα ελαστικά αντικαταστάθηκαν από άλλα μεταχειρισμένα αλλά οπτικά καλύτερα που σε κάθε περίπτωση μείωναν σε σημαντικό βαθμό την ασφάλεια.

Τα παραπάνω μπορεί να θεωρηθούν σκέψεις και εικασίες αλλά στην πραγματικότητα και σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία ελαστικών Continental, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο φαίνονται και φανταζόμαστε.

Αμέτρητα προβλήματα

Για να δούνε τι ισχύει στην πραγματικότητα και προκειμένου να πάρουν με αποδείξεις, οι άνθρωποι της Τι έδειξαν οι μετρήσεις από ένα απλό πείραμα…κορυφαίας μάρκας ελαστικών έκαναν ένα πολύ απλό πείραμα. Αγόρασαν φθηνά ελαστικά από ιστοσελίδες δημοπρασιών στο διαδίκτυο με σκοπό να ελεγχθούν διεξοδικά από ειδικούς, καθώς με το… μάτι ελάχιστα μπορούνε να καταλάβουν ακόμα και ειδικοί.

Τα στοιχεία που προέκυψαν σόκαραν τους πάντες καθώς και τα 32 ελαστικά που εξέτασαν (όσα δηλαδή είχαν αγοράσει) είχαν προβλήματα ενώ κανένα από αυτά δεν πληρούσε τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας. Οι γόμες όλων των ελαστικών είχαν σκληρύνει ενώ υπήρχαν ζημιές από καρφιά, αποκόλληση πέλματος, ζημιές στα πλαϊνά όπως και στην επιφάνεια επαφής του ελαστικού.

Βρήκαν ελαστικό 26 ετών!

Μάλιστα ένα από τα ελαστικά αποδείχτηκε πως είχε υποστεί αναγόμωση, το πιο πρόσφατο ελαστικό ήταν πενταετίας και το παλαιότερο 26 ετών!

Οι μετρήσεις των ειδικών της Continental με φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα, σε χιονισμένο όπως και η απόσταση φρεναρίσματος έδειξαν πως τα ελαστικά ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Μεγάλοι οι κίνδυνοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!