Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Το δεύτερο κύμα της επιδημίας φέρνει μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Πακιστάν
[Ζούγκλα]: Το δεύτερο κύμα της επιδημίας φέρνει μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Πακιστάν

[Ζούγκλα]: Το δεύτερο κύμα της επιδημίας φέρνει μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Πακιστάν

Το Πακιστάν καταγράφει τις τελευταίες ημέρες τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Ιούλιο, καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας φαίνεται να εξαπλώνεται στη χώρα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Την Κυριακή καταγράφηκαν 2.128 νέα κρούσματα covid-19, με τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων να παραμένει για τέταρτη ημέρα πάνω από τις 2.000.

Περισσότερο από το 7% των ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε τεστ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σε σύγκριση με το 2% με 3% τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

«Κανείς δεν ακολούθησε τα προληπτικά μέτρα και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Έχει έρθει η ώρα οι άνθρωποι να το κατανοήσουν, διαφορετικά θα εξακολουθήσουμε να υποφέρουμε», δήλωσε ο δρ Σίμιν Τζαμάλι, εκτελεστικός διευθυντής του νοσοκομείου που αναλαμβάνει ασθενείς με κορωνοϊό στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν.

Έπειτα από ένα ρεκόρ 6.800 ημερήσιων κρουσμάτων τον Ιούνιο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων covid-19 μειώθηκε σε 213 τον Αύγουστο και παρέμεινε κάτω από τα 700 για τους τελευταίους τρεις μήνες.

Συνολικά στο Πακιστάν έχουν καταγραφεί 359.032 κρούσματα κορωνοϊού και 7.1260 θάνατοι.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο πρωθυπουργός Ίμραν Χαν απέκλεισε ένα γενικευμένο lockdown και αποφάσισε να συνεχίσει με την τακτική του «έξυπνου lockdown» βάσει των αυστηρών συστάσεων του Εθνικού Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων (NCOC), της υπηρεσίας που έχει αναλάβει τη διαχείριση της επιδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!