Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: D-day η 1η Δεκεμβρίου για την οικονομία
[Ζούγκλα]: D-day η 1η Δεκεμβρίου για την οικονομία

[Ζούγκλα]: D-day η 1η Δεκεμβρίου για την οικονομία

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «μάχη της Αττικής», η οποία, κατά τους λοιμωξιολόγους αλλά και του αρμόδιους του ΕΣΥ, θα κρίνει την έκβαση του πολέμου πανελλαδικά, κυβερνητικοί παράγοντες συζητούν ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η οικονομία έτσι ώστε οι επιπτώσεις από το lockdown να είναι οι λιγότερο δυνατές.

Αν αντέξει το σύστημα υγείας στην Αττική, το οποίο αντιμετωπίζει τις ανάγκες του μισού πληθυσμού της χώρας, και ταυτόχρονα μπορέσει να βοηθήσει καταλυτικά τις ζώνες απόλυτου κινδύνου της Β. Ελλάδας, τότε, κατά τους λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς στον τομέα της Υγείας, ενδεχομένως ο πόλεμος εναντίον του COVID-19 να λήξει νικηφόρα.

Ωστόσο, αν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και των ειδικών είναι βεβαίως η πορεία της πανδημίας, εντούτοις οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ήδη προγραμματίζουν τη σταδιακή λειτουργία της οικονομίας από την 1η Δεκεμβρίου, δηλαδή μετά την 1η φάση του lockdown. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο αναπληρωτής υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σε πάνελ τηλεοπτικού σταθμού. Βεβαίως, όλα αυτά τα σχέδια βασίζονται στη θεωρία ότι εντός του επομένου χρονικού διαστήματος θα υπάρξει κορύφωση του β’ κύματος της πανδημίας, στη συνέχεια η περιβόητη καμπύλη θα αρχίσει να ισιώνει και μετά να ακολουθεί πτωτική πορεία. Δηλαδή, με λίγα λόγια, οι κυβερνητικοί παράγοντες επενδύουν στο ενδεχόμενο την 1η Δεκεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η φάση της κορύφωσης και στη συνέχεια της σταθεροποίησης του πανδημικού φαινομένου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!