Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Covid-19: Η Λατινική Αμερική, η πλέον πληγείσα περιοχή
[Ζούγκλα]: Covid-19: Η Λατινική Αμερική, η πλέον πληγείσα περιοχή

[Ζούγκλα]: Covid-19: Η Λατινική Αμερική, η πλέον πληγείσα περιοχή

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική αντιμετωπίζουν τις «χειρότερες οικονομικές και υγειονομικές συνέπειες» παγκοσμίως λόγω της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, που προβλέπει μείωση του περιφερειακού ΑΕΠ κατά 7,9% το 2020.

«Η περιοχή μας γνωρίζει τις χειρότερες οικονομικές και περιφερειακές συνέπειες εξαιτίας του Covid-19 παγκοσμίως», δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, ο Κολομβιανός Κάρλος Φελίπε Χαραμίγιο.

Οι προηγούμενες εκτιμήσεις, τον Ιούνιο, έκαναν λόγο για μια συρρίκνωση της οικονομίας ύψους 7,2%.

Όμως, το 2021, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά μια πιθανή ανάκαμψη, ύψους 4%.

Τα δεδομένα αυτά δεν λαμβάνουν υπόψη τη Βενεζουέλα που βρίσκεται σε ύφεση εδώ και πολλά χρόνια και βιώνει μια σοβαρή πολιτική κρίση.

Στην έκθεσή της, η Παγκόσμια Τράπεζα σημειώνει πως στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική «ο αριθμός των θανάτων είναι το ίδιο υψηλός με τις προηγμένες οικονομίες, εάν όχι μεγαλύτερος, όμως οι διαθέσιμοι πόροι για να αντιμετωπιστεί αυτό το σοκ είναι πολύ πιο περιορισμένοι».

Επιπλέον, αυτή η κρίση λαμβάνει χώρα «έπειτα από πολλά χρόνια απογοητευτικής ανάπτυξης και περιορισμένης προόδου των κοινωνικών δεικτών».

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, «οι κοινωνικές ζημίες είναι τεράστιες» και τα ποσοστά ανεργίας αυξήθηκαν στην περιοχή, ορισμένες φορές σημαντικά.

Σε 13 χώρες, «το ποσοστό των νοικοκυριών που αντιμετώπισαν μείωση των εισοδημάτων τους είναι πολύ πιο υψηλό σε σύγκριση με τα νοικοκυριά που έχασαν μια θέση απασχόλησης», τονίζεται στην έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!