Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Covid-19: Αυστηρότερα μέτρα στην Ισλανδία
[Ζούγκλα]: Covid-19: Αυστηρότερα μέτρα στην Ισλανδία

[Ζούγκλα]: Covid-19: Αυστηρότερα μέτρα στην Ισλανδία

Η Ισλανδία θα ενισχύει από σήμερα, Σάββατο, τα μέτρα της για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων και θα απαγορεύσει κάθε αθλητική δραστηριότητα σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη μεγάλη αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση.

“Είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε τα μέτρα γιατί το ποσοστό των μολύνσεων δεν μειώνεται”, δήλωσε η πρωθυπουργός Κατρίν Γιακομπσντοτίρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, το όριο για τις συναθροίσεις που ήταν μέχρι τώρα στα 20 άτομα, θα περιοριστεί στα 10 από το Σάββατο, σε όλη τη χώρα — εκτός από τα σούπερ-μάρκετ και τα φαρμακεία που μπορούν ανάλογα με το μέγεθός τους να δέχονται έως 100 άτομα.

Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, θα απαγορευτούν, εκτός από τις διεθνείς συναντήσεις.

Οι πισίνες, τα μπαρ και οι ντισκοτέκ θα πρέπει να κλείσουν σε όλη τη χώρα και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 21.00 το αργότερο.

Όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν από το 2015 θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και να φορούν μάσκα αν η απόσταση δεν μπορεί να τηρηθεί — μέτρο που μέχρι σήμερα αφορούσε μόνο όσους ήταν πάνω από 15 ετών.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ωστόσο ανοιχτά αλλά θα χρειαστεί να προσαρμόσουν το πρόγραμμα των μαθητών και να εναλλάσσουν τις ομάδες μαθητών με κλιμακωτές ώρες προσέλευσης και διαλειμμάτων για να διατηρήσουν τη διδασκαλία στην τάξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!