Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 6,17% και 8,40% στις τράπεζες
[Ζούγκλα]: Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 6,17% και 8,40% στις τράπεζες

[Ζούγκλα]: Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 6,17% και 8,40% στις τράπεζες

Με μεγάλες απώλειες 6,17%, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, καθώς επανέρχονται στις διεθνείς αγορές, λόγω της αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, οι ανησυχίες για την επιβολή ενός νέου «lockdown» στις εθνικές οικονομίες. Ιδιαίτερα η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ανησυχητικό ρυθμό εξάπλωσης της επιδημίας.

Η νέα έξαρση της πανδημίας στις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να στείλει τις αγορές σε απότομο sell-off, όπως αυτό που βίωσαν οι διεθνείς μετοχές τον Φεβρουάριο, προειδοποιoύν αρκετοί διεθνείς αναλυτές. Την ίδια ώρα το κλίμα επιβάρυνε και ένα νέο σκάνδαλο που κλονίζει τον τραπεζικό κλάδο διεθνώς.

Παρά την έντονη επιφυλακτικότητα που κυριαρχεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ισχυρό ράλι καταγράφουν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, με το spread μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται περί τις 154 μονάδες βάσης.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 617,90 μονάδες, έναντι 658,54 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 6,17%, από τις αρχές Σεπτεμβρίου υποχωρεί 2,54%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 32,59%.

Τεχνικά η επόμενη ζώνη στήριξης της αγοράς αποτελούν οι 610 – 600 μονάδες και χαμηλότερα οι 580 μονάδες, ενώ αντίσταση υπάρχει στα επίπεδα των 630 – 640 μονάδων. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 6,58%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με πτώση 2,85%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!