Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός
[Ζούγκλα]: Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός

[Ζούγκλα]: Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση τις σημερινές ανακοινώσεις για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση:

Παίρνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως σε πολλές χώρες της Ευρώπης παρατηρείται μεγάλη, επιθετική αύξηση κρουσμάτων Covid-19.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, το μέγεθος της πόλης -ή του χωριού- φαίνεται πως παίζει ρόλο στην εξάπλωση του Covid-19.

Θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσήλωση στα μεγάλα αστικά κέντρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως πρέπει να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τα μέτρα.

Αντιστρόφως ανάλογη του πληθυσμού είναι, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαγιορκίνης, η διασπορά του κορωνοϊού, και έτσι η εφαρμογή μέτρων σε ένα χωριό είναι πιο αποτελεσματική από ό,τι σε μία πόλη, και για αυτόν τον λόγο φαίνεται πιο γρήγορα η αποτελεσματικότητα των περιορισμών σε χωριά. «Όσο μεγαλύτερη η μάζα της επιδημίας τόσο δυσκολότερο να περιοριστεί», είπε ο καθηγητής.

Στο 3% κυμαίνεται η θετικότητα στην Ελλάδα όσον αφορά τον κορωνοϊό όπως είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι σταθερά υψηλότερος από τους 90 και καταλήγουν πάνω από 5 ασθενείς καθημερινά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!