Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Χανιά: Πρώτο κουδούνι με τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία
[Ζούγκλα]: Χανιά: Πρώτο κουδούνι με τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία

[Ζούγκλα]: Χανιά: Πρώτο κουδούνι με τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία

Με τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας να βρίσκονται στο επίκεντρο, χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στις σχολικές μονάδες των Χανίων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις αίθουσες των σχολείων με τον καθιερωμένο αγιασμό, που τελέστηκε παρουσία και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά σε πολλά επίπεδα χαρακτήρισε τη νέα περίοδο ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, που επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της πόλης. Παράλληλα, σε δηλώσεις του, έστειλε το μήνυμα της προστασίας όλων από την πανδημία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η χρήση της μάσκας, η τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας είναι απαραίτητα εργαλεία και σήμερα βλέπω ότι όλα αυτά γίνονται σεβαστά από τα παιδιά».

Ο κ Σημανδηράκης αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής για την προετοιμασία των σχολείων, στα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων, στον σχεδιασμό για νέες σχολικές αίθουσες, ενώ επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των δήμων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία.

Στην τελετή αγιασμού στο σχολικό συγκρότημα Αμπεριάς έδωσε το «παρών» ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής. Όπως δήλωσε, «είναι μια χρονιά για την οποία όλοι πρέπει να την κρατήσουμε στο επίπεδο που πρέπει να είναι. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Όσο αφορά τη χρήση μάσκας, θεωρώ ότι τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι προστατεύονται και τα ίδια, οι εκπαιδευτικοί και τα άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος».

Και στα Χανιά, η πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των μαθητών για τα μέτρα πρόληψης από την πανδημία με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δόθηκαν μάσκες προστασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!