Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Brexit: «Οι συνθήκες πρέπει να τηρούνται» υπενθυμίζει η Ε.Ε.
[Ζούγκλα]: Brexit: «Οι συνθήκες πρέπει να τηρούνται» υπενθυμίζει η Ε.Ε.

[Ζούγκλα]: Brexit: «Οι συνθήκες πρέπει να τηρούνται» υπενθυμίζει η Ε.Ε.

«Οι συνθήκες πρέπει να τηρούνται» επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προσερχόμενος στη σύνοδο των Ευρωπαίων ομολόγων του στο Βερολίνο, αντιδρώντας στην πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να παρακάμψει ορισμένες από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για το Brexit παραβιάζοντας τη συμφωνία αποχώρησης που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι σαφές ότι καθένας πρέπει να τηρήσει αυτά που έχει αποδεχθεί» επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, η οποία ασκεί την κυλιόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παραβίαση των υπεσχημένων που προτίθεται να κάνει το Λονδίνο αφορά τον πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο θέτει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο στις εμπορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. με στόχο την αποφυγή της επαναφοράς ενός σκληρού συνόρου ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας μετά τη βρετανική αποχώρηση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Πασκάλ Ντόναχοου υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η τήρηση των συνθηκών συνιστά «απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό που θα μπορεί να μοιάζει σε μελλοντική σχέση».

«Όλη αυτή η διαπραγματευτική διαδικασία μού θυμίζει λίγο την ταινία “Η μέρα της μαρμότας”» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γκέρνοτ Μπλούμελ.

«Κάθε φορά που καταγράφεται πρόοδος σε κάποια στιγμή, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του» είπε προσθέτοντας ότι σε κάποια στιγμή η βρετανική πλευρά θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιο βαθμό αντιμετωπίζει στα σοβαρά συνολικά το ζήτημα αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!