Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Brexit: Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός θα εκφράσει τις «έντονες ανησυχίες» του στον Μπόρις Τζόνσον
[Ζούγκλα]: Brexit: Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός θα εκφράσει τις «έντονες ανησυχίες» του στον Μπόρις Τζόνσον

[Ζούγκλα]: Brexit: Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός θα εκφράσει τις «έντονες ανησυχίες» του στον Μπόρις Τζόνσον

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μίχολ Μάρτιν αναμένεται να μιλήσει με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον για να εκφράσει «πολύ έντονες ανησυχίες» για την απειλή Βρετανού υπουργού περί παραβίασης του διεθνούς δικαίου στην εφαρμογή της συμφωνίας διαζυγίου με την Ε.Ε.

«Η χρονική συγκυρία αυτής της πρωτοβουλίας, η μονομερής φύση αυτής της πρωτοβουλίας, δεν οικοδομεί εμπιστοσύνη και θα μιλήσω αργότερα το απόγευμα με τον Βρετανό πρωθυπουργό για να εκφράσουμε τις πολύ έντονες ανησυχίες μας» δήλωσε ο Μάρτιν σε συνέντευξη Τύπου.

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες μια εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε-Βρετανίας υπό το φως της βρετανικής κίνησης, ο Μάρτιν δήλωσε: «Όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί μια εύλογη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου χωρίς δασμούς και χωρίς ποσοστώσεις».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης Λίο Βαράντκαρ ανέφερε σήμερα ότι η απειλή «καμικάζι» Βρετανού υπουργού περί παραβίασης του διεθνούς δικαίου στην εφαρμογή της συμφωνίας διαζυγίου με την Ε.Ε. έχει γυρίσει μπούμερανγκ, αλλά συνεχίζει να είναι δυνατή μια συμφωνία.

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις δήλωσε χθες ότι η Βρετανία μπορεί να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο – με «περιορισμένο τρόπο» στη νομοθεσία που σχετίζεται με την εφαρμογή της συνθήκης διαζυγίου, της Συμφωνίας Αποχώρησης, που υπεγράφη με την Ε.Ε. τον Ιανουάριο.

«Αυτά είναι πραγματικά ασυνήθιστα σχόλια και σίγουρα σημαίνουν συναγερμό στο Δουβλίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!