Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Bild: «Ο Ερντογάν εξαπατά τη Γερμανία»
[Ζούγκλα]: Bild: «Ο Ερντογάν εξαπατά τη Γερμανία»

[Ζούγκλα]: Bild: «Ο Ερντογάν εξαπατά τη Γερμανία»

«Eξαιρετικά ενοχλημένος» από την τουρκική στάση στην Αν. Μεσόγειο δήλωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας κατά τη σύντομη επίσκεψή του στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Όπως μάλιστα αναφέρει η Bild, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ο Ερντογάν εξαπατά τη Γερμανία», η προσέγγιση, που επιτεύχθηκε με πολλές προσπάθειες της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., απειλείται με κατάρρευση.

«Ο Ερντογάν εξαπατά τη Γερμανία – Η διαμάχη για τα πλοία αναζήτησης φυσικού αερίου επισκιάζει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ», είναι ο πλήρης τίτλος του δημοσιεύματος, που σημειώνει ότι «το πόσο «εκνευρισμένος» ήταν ο Μάας, φαίνεται από την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Τουρκία, το οποίο, ήταν ένα ασυνήθιστο βήμα για την προσεκτική γερμανική διπλωματία.

«Αλλά στη διπλωματία δεν είναι σημαντικό μόνο αυτό που κάνει κάποιος, αλλά και αυτό που δεν κάνει», δήλωσε διπλωμάτης της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον Μάας, υπάρχει κατανόηση και στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για ορισμένες τουρκικές θέσεις στη διαμάχη για το φυσικό αέριο -αλλά όχι για το παιχνίδι με τις «προκλήσεις».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Bild, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ελπίζει ότι θα γίνει μεν συζήτηση κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., αλλά παράλληλα δεν θα ληφθούν αποφάσεις που θα καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαμεσολάβηση στην αντιδικία Ελλάδας – Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!