Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Αρχές Οκτωβρίου οι διερευνητικές επαφές
[Ζούγκλα]: Αρχές Οκτωβρίου οι διερευνητικές επαφές

[Ζούγκλα]: Αρχές Οκτωβρίου οι διερευνητικές επαφές

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις και υποδείξεις προς την Άγκυρα να επιδείξει συμμαχικό πνεύμα καθώς τόσο η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, στις επαφές τους με τον πρόεδρο Ερντογάν τόνισαν την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και της συνεννόησης σε πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης.

Μάλιστα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ έκανε λόγο και για πρόοδο στις τεχνικές συνομιλίες των στρατιωτικών κλιμακίων, που σε κάθε περίπτωση συνιστά παράλληλη εξέλιξη με τις σκοπούμενες διερευνητικές επαφές.

Όσον αφορά στην ελληνική πλευρά, θα πάει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα που θα αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αλλά και στον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν αποκλείεται πάντως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Τουρκία να βάλει και άλλα θέματα στην συζήτηση, κάτι που είχε επαναλάβει και σε προηγούμενες επαφές με την Αθήνα, κάτι που ωστόσο, η ελληνική πλευρά δεν σκοπεύει να συζητήσει.

Τα πρόσωπα που πάρουν το βάρος των συζητήσεων στην Κωνσταντινούπολη είναι ο κ. Παύλος Αποστολίδης, πρέσβης επί τιμή και ο κ. Τ. Ετσιγές, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, αμφότεροι έμπειροι σε τέτοιες συζητήσεις. Τα πρόσωπα που ρυθμίζουν όλες τις λεπτομέρειες για τον διάλογο, είναι η κα Σουρανή, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού και ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!