Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Αποτελεσματικότερο το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19
[Ζούγκλα]: Αποτελεσματικότερο το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19

[Ζούγκλα]: Αποτελεσματικότερο το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19

Μετά την Pfizer, και δεύτερη φαρμακευτική εταιρεία, η Moderna, ανακοίνωσε ότι και το δικό της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι πολύ αποτελεσματικό.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανέφερε πως το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού είναι 94,5% αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ίδια την εταιρεία, το εμβόλιο της Moderna είναι το δεύτερο στον κόσμο με τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα μετά από εκείνο της Pfizer, που ανέφερε 90% αποτελεσματικότητα νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Ο Δρ Stephen Hoge, πρόεδρος της Moderna, καλωσόρισε το «πραγματικά σημαντικό ορόσημο», αλλά είπε ότι το να έχουμε παρόμοια αποτελέσματα από δύο διαφορετικές εταιρείες είναι αυτό που είναι πιο καθησυχαστικό. «Αυτό πρέπει να μας δώσει όλους ελπίδα ότι στην πραγματικότητα ένα εμβόλιο θα είναι σε θέση να σταματήσει αυτήν την πανδημία και ελπίζουμε να μας επαναφέρει στη ζωή μας», δήλωσε ο Hoge στο The Associated Press. «Δεν θα είναι μόνο η Moderna που θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Θα χρειαστούν πολλά εμβόλια» για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης, πρόσθεσε.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, είπε ο ίδιος ο επικεφαλής των επιδημιολόγων στις ΗΠΑ, Δρ Άντονι Φάουτσι.

Μια ενδιάμεση ανάλυση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και βασίστηκε σε δεδομένα από 95 ασθενείς με επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid, διαπίστωσε ότι το υποψήφιο εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!