Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Αποκαλύψεις του ΟΗΕ για τουρκικές βαρβαρότητες στη Συρία
[Ζούγκλα]: Αποκαλύψεις του ΟΗΕ για τουρκικές βαρβαρότητες στη Συρία

[Ζούγκλα]: Αποκαλύψεις του ΟΗΕ για τουρκικές βαρβαρότητες στη Συρία

Μια ημέρα του χειμώνα που μας πέρασε, σε ένα κέντρο κράτησης στο παλιό σχολείο της πόλης του Afrin – το οποίο κατέχεται από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις – οι μισθοφόροι πολιτοφύλακες που μισθώνονται από την Τουρκία, του κατ΄ όνομα Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), άρχισαν να ουρλιάζουν και να διατάζουν τους κρατούμενούς τους, Κούρδους.

Τους διέταξαν να βγουν από τα κελιά τους και τους συγκέντρωσαν σε κεντρικό σημείο του κτιρίου. Ήταν μια ειδική περίπτωση, κάτι το εντελώς διαφορετικό από τα βασανιστήρια, τις προσβολές και τις ταπεινώσεις στις οποίες υποβάλλονται καθημερινά οι κρατούμενοι Κούρδοι.

Μια κοπέλα, ανήλικη, που είχε αιχμαλωτιστεί στις κουρδικές περιοχές στη Συρία, βρισκόταν μπροστά από τους αιχμαλώτους, πεσμένη στο έδαφος. Η κοπέλα, είναι από το Κουρδιστάν. Μπροστά στα μάτια των αιχμαλώτων, που τους είχαν συγκεντρώσει στο κέντρο του παλιού σχολείου, οι φύλακες την βίασαν.

Μετά την ξαναβίασαν, ο ένας μετά τον άλλον, αναγκάζοντας τους αιχμαλώτους Κούρδους να παρακολουθούν το βασανιστήριο. Αυτό το επεισόδιο για το οποίο η γαλλική εφημερίδα Le Monde, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τη συλλογική αναφορά στην οποία προέβη η Ειδική Ανεξάρτητη Διεθνής Επιτροπή του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Συρία, δεν είναι παρά μια ακόμη παραβίαση μεταξύ πολλών, μα πάρα πολλών άλλων, που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν από τα μέλη αυτής της Επιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!