Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Τι αλλάζει στις σχολικές αγορές;
[Ζούγκλα]: Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Τι αλλάζει στις σχολικές αγορές;

[Ζούγκλα]: Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Τι αλλάζει στις σχολικές αγορές;

Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο είναι μια διαδρομή σύντομη αλλά κρίσιμη, τόσο για τον μαθητή, που καλείται να διαχειριστεί ένα τελείως διαφορετικό μαθητικό περιβάλλον, όσο και για τους γονείς.

Εισερχόμενα στο γυμνάσιο τα παιδιά αφήνουν πίσω την παιδική τους ηλικία, γνωρίζοντας έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από αυτόν που είχαν συνηθίσει. Αυτή η μετάβαση έχει αντίκτυπο σε πολλούς τομείς τόσο γι’ αυτά όσο και για τους γονείς τους, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν και οι ίδιοι κυρίως οικονομικά, φροντίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των παιδιών. Σε μια νέα πραγματικότητα, όπου η ηλεκτρονική τάξη μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας, ο σχολικός εξοπλισμός διευρύνεται πέρα από σακίδια και χαρτικά. Τι πρέπει να υπολογίζετε;

Νέες αγορές

Η εισαγωγή στην εφηβεία και η ανάγκη να νιώσουν αποδεκτά από τους άλλους οδηγεί τα γυμνασιόπαιδα στο να αφήσουν πίσω τους την παιδικότητα που αποτυπωνόταν στα σχολικά είδη. Η τσάντα με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες κόμικ δίνει τη θέση της σε ένα μονόχρωμο σακίδιο, οι κασετίνες περνούν στη λήθη του παρελθόντος, οι φόρμες γυμναστικής αντικαθίστανται από ξεθωριασμένα τζιν. Η γκαρνταρόμπα θα αλλάξει τόσο για πρακτικούς λόγους σωματικής ανάπτυξης όσο και σχολικοκοινωνικούς: προετοιμαστείτε για αρκετά τζιν και ζευγάρια αθλητικά παπούτσια.

Στη λίστα αγορών πλέον μπαίνουν τα tablets και τα laptops, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί ως απαραίτητα σχολικά εργαλεία. Παράλληλα, η αγορά smartphone είναι πλέον επιτακτική, αφενός γιατί οι γονείς αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν μπορούν να βρουν παιδιά στην εφηβεία ανά πάσα ώρα και στιγμή, αφετέρου γιατί και οι ίδιοι οι μαθητές, τα ζητούν για να επικοινωνούν με τους φίλους τους και για να ακούν την αγαπημένη τους μουσική, ανάμεσα σε άλλα.

Τέλος, ο εξοπλισμός του δωματίου με μια άνετη καρέκλα και ένα γραφείο μελέτης θα συμπληρώσει το σετ των νέων ειδών που θα μπουν στην καθημερινότητα του μαθητή αλλά και της οικογένειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!