Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Η VW αντικατέστησε το χρώμιο με φως
[Ζούγκλα]: Η VW αντικατέστησε το χρώμιο με φως

[Ζούγκλα]: Η VW αντικατέστησε το χρώμιο με φως

Το χρώμιο είναι το πιο δημοφιλές υλικό των σχεδιαστών. Το χρησιμοποιούν ευρέως τόσο στο εξωτερικό αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό προκειμένου να αναδείξουν τις λεπτομέρειες των οχημάτων.

Με τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης όμως, αυτό αλλάζει με γοργό ρυθμό. Το φως είναι το νέο χρώμιο, αντιπροσωπεύοντας την ενέργεια και τον ηλεκτρισμό. Αποτελεί το τέλειο σύμβολο για την κινητικότητα του μέλλοντος, όπως υποστηρίζει ο Klaus Zyciora, επικεφαλής σχεδιασμού του Volkswagen Group.

Στα ID.3 και ID.4, τα δύο πρώτα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της σειράς ID της VW, έχει εφαρμοστεί πλήρως η νέα φιλοσοφία της γερμανικής μάρκας. Στο εμπρός τμήμα κυριαρχούν οι μεγάλοι προβολείς LED. Το ίδιο συμβαίνει και στο πίσω τμήμα με τα φώτα σε σχήμα διαμαντιού.

Το προαιρετικά διαθέσιμο IQ.Light με προβολείς LED matrix εκπέμπει συνεπώς μια έξυπνα ελεγχόμενη, συνεχή φωτεινή δέσμη, φωτίζοντας πάντα τον δρόμο όσο το δυνατόν πιο έντονα χωρίς να είναι εκθαμβωτικά για τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Οι μονάδες φωτισμού έχουν έντονη ομοιότητα με τα ανθρώπινα μάτια. Περιβάλλονται από φωτιζόμενους δακτύλιους με πεπλατυσμένο το κάτω τμήμα – είναι το σήμα κατατεθέν της οικογένειας μοντέλων ID. με IQ.Light. Τα ανοίγματα σε σχήμα κηρήθρας στα περιβλήματα των μονάδων και καλώδια οπτικών ινών παράγουν το φως των φώτων ημέρας. Μια λωρίδα φωτός διασχίζει το μπροστινό άκρο και συνδέει τους προβολείς μεταξύ τους όταν τα φώτα είναι αναμμένα.

Οι φωτεινές μονάδες στους προβολείς επικοινωνούν με τον οδηγό ακόμη και πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!