Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Αντιδράσεις για την απόφαση του Τραμπ να καθαιρέσει τον διευθυντή Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας
[Ζούγκλα]: Αντιδράσεις για την απόφαση του Τραμπ να καθαιρέσει τον διευθυντή Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας

[Ζούγκλα]: Αντιδράσεις για την απόφαση του Τραμπ να καθαιρέσει τον διευθυντή Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε χθες Τρίτη 17 Νοεμβρίου πως καθαιρεί τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA) που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των εκλογών, τον Κρις Κρεμπς, ο οποίος υπερασπίστηκε την εντιμότητα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Δύο εβδομάδες μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ο απερχόμενος πρόεδρος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι κέρδισε και να καταγγέλλει, χωρίς αποδείξεις, ότι υπήρξε νοθεία, έναν ισχυρισμό που αντικρούουν οι αμερικανικές υπηρεσίες.

Πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί εκλογικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένης της CISA, ανακοίνωσαν ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα ήταν «οι πιο ασφαλείς στην ιστορία» της χώρας.

Η CISA είχε υπογραμμίσει σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, την οποία προσυπέγραψαν και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, ότι «δεν υπήρξε καμία απόδειξη ενός αναποτελεσματικού συστήματος ψηφοφορίας, για χαμένες ή αλλοιωμένες ψήφους ή για οποιουδήποτε είδους κυβερνοπειρατεία» στα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την καταμέτρηση των ψήφων.

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρις Κρεμπς για την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν πολύ ανακριβής, διότι υπήρξαν τεράστιες παρατυπίες και νοθεία» απάντησε ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου σε μια πρώτη ανάρτησή του στο Twitter. «Κατά συνέπεια, ο Κρις Κρεμπς παύεται από το αξίωμα του διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών, με άμεση ισχύ» συμπλήρωσε στη δεύτερη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!