Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: «Αναπνευστήρες στην ακτή ν’ ανοίξει η εντατική»- Τι τραγουδούσαν οι … προφήτες το 1992
[Ζούγκλα]: «Αναπνευστήρες στην ακτή ν’ ανοίξει η εντατική»- Τι τραγουδούσαν οι … προφήτες το 1992

[Ζούγκλα]: «Αναπνευστήρες στην ακτή ν’ ανοίξει η εντατική»- Τι τραγουδούσαν οι … προφήτες το 1992

Δύο λαθρεπιβάτες στο πειρατικό καράβι, χωμένο σε κάποιο ντόκο του Πειραιά, ο ένας ρεπόρτερ και ο άλλος της Οπισθοδρομικής Κομπανίας, τραγουδούν σε εποχές ανέμελες, το 1992, για τις διακοπές.

Πίσω τους ακούγονται οι σειρήνες των καραβιών και τα κλάξον των ανυπόμονων οδηγών που περιμένουν στη σειρά. «Ρε παιδιά, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν είναι αυτός;» διερωτάται κάποιος και όντως ακούγεται ο Μάκης, μάντης και προφήτης κακών, να δηλώνει: «Οι αναπνευστήρες στην ακτή ν΄ ανοίξει η εντατική».

Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης τον σιγοντάρει με δεύτερη φωνή στην προφητεία, που, αλίμονο, γίνεται πραγματικότητα 28 χρόνια αργότερα. Η Ελλάδα σε καραντίνα, η κοινωνία με τον φόβο της εντατικής και του αναπνευστήρα, η απειλή πάνω από τα κεφάλια μας, αλλά και η αισιοδοξία να καραδοκεί… Θα περάσουν, θα φύγουν τα δαιμόνια και θα ξαναπάμε διακοπές κάπου στο Αιγαίο, σε πείσμα των καιρών, των απειλών και των κακών μαντάτων. Πού θα πάει.

Ακούστε τον Εμμανουηλίδη και τον Τριανταφυλλόπουλο σε πρίμο και σεκόντο στην κουβέρτα του πειρατικού:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!