Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Anadolu: Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου
[Ζούγκλα]: Anadolu: Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου

[Ζούγκλα]: Anadolu: Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου

Ακυρώνει η Τουρκία τη NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο την 28η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το τουρκικό Πρακτορείο Anadolu.

«Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex που εκδόθηκε για προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά στη Μεσόγειο, ως χειρονομία καλής θέλησης, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας», μετέδωσε το Πρακτορείο Anadolu το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Πρακτορείο Anadolu: «Η Ελλάδα και η Τουρκία ακυρώνουν ξεχωριστές ναυτικές ειδοποιήσεις που καλύπτουν τις ημέρες της 29ης και της 28ης Οκτωβρίου».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ διεμήνυσε την ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας και Τουρκίας που είχαν προγραμματιστεί για τις ημέρες των εθνικών τους εορτών (28 και 29 Οκτωβρίου).

Ο κ. Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε την ακύρωση των ασκήσεων «ευπρόσδεκτο βήμα» και έκανε λόγο για «ευελιξία και εποικοδομητική στάση» από τις δύο πλευρές.

Η Τουρκία στη συνέχεια «άδειασε» τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ την επομένη ημέρα, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή ασκήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο την 27η και 28η Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!