Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Αυστρία: 852 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες
[Ζούγκλα]: Αυστρία: 852 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

[Ζούγκλα]: Αυστρία: 852 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Σημαντική αύξηση, κατά 852, παρουσιάζει ο αριθμός νέων μολύνσεων με κορωνοϊό στην Αυστρία (πληθυσμός 8,9 εκατομμύρια κάτοικοι) μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τα ενεργά κρούσματα να ανέρχονται σήμερα σε 8.578 και το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα να είναι 47.635.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, 494 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, και από αυτούς οι 97 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 786 και έχουν διενεργηθεί 1.673.868 διαγνωστικά τεστ.

Στη Βιέννη σημειώθηκε από χθες μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη αύξηση, 476 νέες περιπτώσεις, ενώ αρκετή αύξηση σε νέα κρούσματα καταγράφηκε σε κάποια από τα άλλα οκτώ αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, 177 στην Κάτω Αυστρία και 117 στην ‘Ανω Αυστρία, με τις λιγότερες νέες μολύνσεις να εμφανίζονται στο Μπούργκενλαντ με μόνον επτά περιπτώσεις.

Όπως αναφέρεται, τόσο από την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων όσο και από το Πολυτεχνείο του Γκρατς, ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής για την Αυστρία είναι κάτω από 1,0 για πρώτη φορά από τις 10 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μόλυνε πρόσφατα κατά μέσο όρο 0,99 άλλα άτομα, ωστόσο εκτιμάται ταυτόχρονα πως ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται κάθε μέρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο.

Για τον αριθμό αναπαραγωγής εξετάστηκε η περίοδος από 17 έως 29 Σεπτεμβρίου και ο εκτιμώμενος ημερήσιος ρυθμός αύξησης των νέων λοιμώξεων ήταν μείον 0,6% για τις 29 Σεπτεμβρίου, και όπως τονίζεται από τους ειδικούς σε ορισμένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια, ο αριθμός των νεοδιαγνωσθέντων περιπτώσεων ήταν πολύ χαμηλός, και γι ‘ αυτό οι διακυμάνσεις στον αριθμό των αναπαραγωγών πρέπει να ερμηνεύονται με μεγάλη προσοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!