Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Αυστραλία: Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βικτόρια και αυξάνονται τα τεστ
[Ζούγκλα]: Αυστραλία: Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βικτόρια και αυξάνονται τα τεστ

[Ζούγκλα]: Αυστραλία: Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βικτόρια και αυξάνονται τα τεστ

Η Πολιτεία της Βικτόριας, το επίκεντρο της επιδημίας του COVID-19 στην Αυστραλία, θα επιδιώξει την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ στα οποία θα υποβάλλονται οι πολίτες, έτσι ώστε να θέσει υπό έλεγχο τη διασπορά του νέου κορωνοϊού. Παράλληλα ετοιμάζεται για τη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της πολιτείας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που διαγνώστηκαν σε ένα 24ωρο στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, μειώθηκε σε 9 σήμερα από 12 τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης κανένας θάνατος δεν αναφέρθηκε στην πολιτεία αυτή.

Η Μελβούρνη, η οποία παραμένει υπό αυστηρό lockdown για σχεδόν τρεις μήνες, αναμένεται να προχωρήσει σε μια χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, καθώς ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφει ημερησίως εδώ και δύο εβδομάδες είναι κάτω των 5.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, αυτό μπορεί να συμβεί στα τέλη Οκτωβρίου. Σήμερα ο μέσος όρος για τις 14 προηγούμενες ημέρες ήταν 11,6 νέα κρούσματα, έναντι 11,9 που ήταν χθες Κυριακή.

«Θέλουμε όλοι όσοι έχουν συμπτώματα, ασχέτως συνθηκών, να μπορούν να εξεταστούν, να έχουμε τις διαγνώσεις τους και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προστατεύσουμε αυτούς και όλη την κοινότητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους. «Θα γίνει κάποια δουλειά τις ερχόμενες ημέρες για να δούμε αν μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που πληρούν τους όρους και να αυξήσουμε τον αριθμό αυτών που μπορούν να κάνουν αυτά τα τεστ» πρόσθεσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων μέσω τηλεδιάσκεψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!